Ισπανία: Το 50% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως – Το 62,1% έχει λάβει την πρώτη δόση

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

To 50% του ισπανικού πληθυσμού (περίπου 24,04 εκατομμύρια) έχει λάβει και τις δύο δόσεις εμβολίου κατά του Covid-19, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Το 62,1% του πληθυσμού, περίπου 29,48 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση εμβολίου. Συνολικά έχουν χορηγηθεί από τα τέλη Δεκεμβρίου που ξεκίνησαν οι μαζικοί εμβολιασμοί, 51,2 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων.

Τα στοιχεία αυτά είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά, παρά το γεγονός ότι ο γενικός δείκτης κρουσμάτων κορονοϊού ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες συνεχίζει την αυξητική του πορεία αγγίζοντας τα 537,34 ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες 14 ημέρες. Για το τελευταία επταήμερο ο γενικός δείκτης άγγιξε τα 300 κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμού.
Παρά τα θετικά δεδομένα εμβολιασμού σε εθνικό επίπεδο, οι διαφορές μεταξύ των 17 Αυτονομιών είναι σημαντικές. Οι τρεις πιο προχωρημένες είναι: Αστούριας (62,4%), Γαλικία (59,5%) και η Καστίγια και Λεόν (57,6%).

Από τις τελευταίες Αυτονομίες σε εμβολιασμούς είναι της Μαδρίτης με το 47,5% του πληθυσμού της πλήρως εμβολιασμένο, Αυτονομία η οποία απαιτεί συστηματικά περισσότερα εμβόλια από το Υπουργείο Υγείας, αλλά μαζί με τα Κανάρια Νησιά (46,5%), τη Μούρθια (47,5%) και τα Νησιά Βαλεαρίδες (47,6%), είναι αυτές που δεν είναι ικανές να απορροφήσουν για τον πληθυσμό τους τις δόσεις που δέχονται από το Υπουργείο Υγείας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος