Ηράκλειο: Ένας ακόμα ναυτικός του φορτηγού πλοίου “Heroic” στο νοσοκομείο με covid-19

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μεταφέρθηκε ένας ακόμα ναυτικός από το φορτηγό πλοίο ελληνικής σημαίας “Heroic”, ο οποίος είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Το πλοίο έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά των Καλών Λιμένων, στα νότια του Ηρακλείου, από το Σάββατο, καθώς από τα 21 μέλη του πληρώματος τα 11 βρέθηκαν θετικά στην covid-19.

Το Σάββατο ένας 55χρονος Φιλιππινέζος, μέλος του πληρώματος, άφησε την τελευταία του πνοή μέσα στο πλοίο, λίγο πριν αυτό αγκυροβολήσει στους Καλούς Λιμένες προκειμένου να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Με ειδική πτήση αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας, ο 59χρονος Έλληνας 1ος μηχανικός μεταφέρθηκε με σοβαρά συμπτώματα στο νοσοκομείο της Ρόδου. Από τα υπόλοιπα 19 μέλη του πληρώματος, τα 9 νοσούσαν ήπια, μέχρι σήμερα που παρουσίασε δυσκολία στην αναπνοή ο Έλληνας τρίτος μηχανικός και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Το πλοίο έπλεε ανοιχτά της Αιγύπτου όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα κρούσματα και αποφασίστηκε να προσεγγίσει την Κρήτη. Από την πρώτη στιγμή έγινε απολύμανση όλων των χώρων και οι υπόλοιποι ναυτικοί περνούν την καραντίνα μέσα στο πλοίο. Συνολικά στο “Heroic” επέβαιναν 8 Έλληνες και 13 Φιλιππινέζοι ναυτικοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος