Είκοσι πέντε startups εταιρείες για την ψηφιακή υγεία, στην Τεχνόπολη

O «κήπος της καινοτομίας» στον χώρο της ψηφιακής υγείας «ανθίζει» για δυο απογεύματα στις 25 και 26 Οκτωβρίου 2016 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στο Γκάζι. Περισσότερες από 25 startups εταιρείες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα είναι εκεί, για να δείξουν και να περιγράψουν με τον δικό τους τρόπο πώς η τεχνολογία μπορεί να συμβάλλει στην υγεία και την ευζωία μας.


Από τις πιο σύνθετες ως τις πιο απλές, χρήσιμες ως και σωτήριες εφαρμογές… όλες θα είναι εκεί για να προσφέρουν λύσεις σε υπάρχοντα προβλήματα ή να προλάβουν, με τη σωστή αναγνώριση των προ-μηνυμάτων, τα χειρότερα. Απτά παραδείγματα, οι εφαρμογές που εστιάζουν στην άνοια (Carealia), στη διατήρηση της καλής κατάστασης του χρήστη από πλευράς υγείας (Wover), στη βοήθεια σε επίπεδο οικιακής φροντίδας τόσο για άτομα τρίτης ηλικίας και χρονίως πάσχοντες (Bioassist) όσο και για την υγεία των παιδιών, στο πλαίσιο της οικογενειακής ζωής (WellWe-tool).

Ξεχωριστή παρουσία σ’ αυτή την κατηγορία και το ρομπότ του ευρωπαϊκού προγράμματος RADIO, που έχει ως στόχο την παροχή υποστήριξης σε άτομα τρίτης ηλικίας για υποβοηθούμενη γήρανση, ώστε να διατηρήσουν την ανεξαρτησία τους για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Θα υπάρχουν, ακόμα, εφαρμογές όπως η cloudEMA που βοηθούν τους γιατρούς να αποκτήσουν ταχύτερα και ευκολότερα -με τη βοήθεια της τεχνολογίας- καλύτερη εικόνα για το ιστορικό των ασθενών τους, πλατφόρμες (Insybio) που αναγνωρίζουν τα biomarkers του καθενός μας και ανοίγουν τον δρόμο στην προσωποποιημένη διατροφή και θεραπευτική αγωγή ή ταιριάζουν ασθένεια με θεραπεία με τη βοήθεια τεχνητής ευφυΐας, όπως και άλλες (e-nios) που μεταφράζουν τα αποτελέσματα της μελέτης του γονιδιώματoς σε γνώση για τον οργανισμό μας.

Είκοσι πέντε startups εταιρείες για την ψηφιακή υγεία, στην Τεχνόπολη

Η τεχνολογία μπορεί να δώσει λύσεις σε άτομα με κινητικά προβλήματα, όπως θα αποδείξει η εφαρμογή Kinetisense, πραγματοποιώντας κινησιολογική ανάλυση σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση Virtual Reality συσκευών, ή σε όσα υποφέρουν από διαταραχές στον ύπνο τους (CARESNO) αλλά και σε άτομα με αναπηρίες, για τα οποία υπάρχουν πλέον πολλές δυνατότητες και προτάσεις (SciFY). Εδώ εντάσσεται και η εφαρμογή της Sports Electroceuticals, που αξιοποιεί μικρορεύματα και ηλεκτρομαγνητικά πεδία για την θεραπεία αθλητικών κακώσεων (και όχι μόνο) και η VidaMe που παρακολουθεί την άσκηση και την διατροφή μας.

Δεν λείπουν, επίσης, οι κοινότητες, είτε των ίδιων των γιατρών (AmongDoctors) και των διαιτολόγων/γυμναστών/ειδικών κλινικών (HealthyClub) είτε ασθενών όπως η Careacross για καρκινοπαθείς, η D Partner για τους διαβητικούς και η Vitabroad που απευθύνεται σε όσους αναζητούν τη λύση των προβλημάτων τους στον ιατρικό τουρισμό, οι οποίες με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούν να δικτυώσουν τα μέλη τους, να τα συσπειρώσουν απέναντι στα κοινά προβλήματα και να τους προσφέρουν χρήσιμη πληροφόρηση για πλήθος θεμάτων.

Είκοσι πέντε startups εταιρείες για την ψηφιακή υγεία, στην Τεχνόπολη

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει για την παρουσία στον «κήπο της καινοτομίας» ενός δικτύου ενδυνάμωσης ευπαθών ομάδων (Humane Reaction), όπου ειδικοί και απλοί πολίτες βοηθούν στην αξιοποίηση των (πολλών) δυνατοτήτων αυτών των ατόμων.

Δική τους κατηγορία, αποτελούν οι πλατφόρμες που αξιοποιούν τις δυνατότητες της κοινωνικής δικτύωσης για την αναδιανομή φαρμάκων (GivMed), την επιλογή και κλείσιμο ραντεβού με γιατρούς στο ιατρείο τους (Doctoranytime) ή για επίσκεψη στο σπίτι (Blueline), τον εντοπισμό και την επικοινωνία με τους καλύτερους γιατρούς παγκοσμίως (WebHippocrates), αλλά και εκείνη για την καλύτερη οργάνωση της πολύτιμης εθελοντικής αιμοδοσίας (Bloode), που μπορεί να σώσει ζωές.

Τέλος, μια κατηγορία από μόνη της, αποτελεί η κοινότητα των χωριών του Πάρνωνα, που κάτω από τη σημαία του «The Meraki People» έχει σαν όνειρο τη δημιουργία του καλύτερου συστήματος υγείας στον κόσμο.

Γιατί μας αφορά

Όλοι είμαστε εν δυνάμει χρήστες της ψηφιακής τεχνολογίας στην υγεία (e-health):

  • γιατί μας αρέσει να έχουμε στα χέρια μας τα δεδομένα της υγείας μας (σφυγμούς, πίεση κ.λπ.)
  • γιατί θέλουμε να παρακολουθούμε πόσες θερμίδες καταναλώσαμε μέσα στη μέρα ή τι διατροφική αξία έχει το φαγητό μας
  • γιατί θέλουμε να μετρήσουμε πόσα χιλιόμετρα τρέξαμε στην προπόνηση
  • γιατί θέλουμε να βρούμε άμεσα έναν ειδικό γιατρό ή να στείλουμε εύκολα δεδομένα στον γιατρό μας

Τι θα δούμε

Στο eHealth Forum Festival θα έρθουμε σε επαφή με την τεχνολογία:

  • θα ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις της πληροφορικής για την υγεία
  • θα ζήσουμε την εμπειρία εφαρμογών από το μέλλον με διαδραστικό τρόπο
  • θα γνωρίσουμε πρακτικές εφαρμογές καινοτόμων ιδεών που θα αλλάξουν την καθημερινότητά μας

Είσοδος ελεύθερη για το κοινό. 

Είκοσι πέντε startups εταιρείες για την ψηφιακή υγεία, στην Τεχνόπολη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος