Η Ρομπέρτα Μέτσολα νέα πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η μέχρι χθες Α’ Αντιπρόεδρος, Ρομπέρτα Μέτσολα από τη Μάλτα, υποψήφια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, είναι η νέα Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς εξελέγη πριν από λίγο με 450 θετικές ψήφους. Αντιπαρατέθηκε με δύο γυναίκες υποψηφίους από τα κόμματα των Πρασίνων από τη Σουηδία και της Αριστεράς από την Ισπανία, ενώ ο Πολωνός ανθυποψήφιος των Συντηρητικών απέσυρε τελευταία στιγμή την υποψηφιότητά του.

Η Ρομπέρτα Μετσόλα είναι νομικός, 43 ετών είναι μητέρα τεσσάρων αγοριών και είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από το 2013.

Αναλυτικά, στην ηλεκτρονική ψηφοφορία ψήφισαν 690. Λευκά και άκυρα 74. Έγκυρα 616. Έλαβαν: η Ρομπέρτα Μέτσολα 450, η Σουηδή Αλις Μπαχ Κούνκε (Πράσινοι) 101, και η Iσπανίδα Σίρα Ρέγκο από την Αριστερά 57 ψήφους.

“Το πρώτο που θα ήθελα να κάνω είναι να τιμήσω την κληρονομιά του Νταβίντ Σασόλι” ήταν τα πρώτα της λόγια, επισημαίνοντας ότι θέλει “να αποδειχτεί και πάλι ότι πιστεύομε στον κοινό μας χώρο”. Και εστίασε στην ανάγκη να καταπολεμηθεί η παραπληροφόρηση που ενισχύει των απομονωτισμό, υποστηρίζοντας με θερμά λόγια την ευρωπαϊκή προοπτική και τη σημασία που έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων των Ευρωπαίων πολιτών και τις αξίες τους. Και επανέλαβε τη ρήση του Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν πως “όλοι πρέπει να ακούνε τη φωνή της Ευρώπης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος