Η προστασία του περιβάλλοντος στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας στο επίκεντρο συνεδρίου του ΣΕΒΕ

Με το συνέδριο λήξης ολοκληρώνονται οι δράσεις στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου “Knowing circular economy in Black Sea basin BSB-CIRCLECON – BSB 1021” και ακρωνύμιο  BSB CirclEcon. Το συνέδριο διοργανώνει ο ΣΕΒΕ, συμμετέχων εταίρος στη υλοποίηση του έργου. Το εταιρικό σχήμα του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα  Ευρωπαϊκής  Διασυνοριακής  Συνεργασίας  Joint Operational Programme Black Sea Basin 2014-2020, συμπληρώνουν οι φορείς:  VARNA FREE UNIVERSITY, (Βουλγαρία – Επικεφαλής Εταίρος), European Regional Framework for Cooperation (Ελλάδα), Odessa Municipal Institution 5Τ (Ουκρανία),  International Centre for Social Research and Policy Analysis (Γεωργία) και Samsun Metropolitan Municipality (Τουρκία).

Το συνέδριο θα λάβει χώρα την Πέμπτη 8 Ιουνίου και ώρα 17:00, στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός, Περίπτερο 8  HELEXPO, Αίθουσα C, στο πλαίσιο της πρώτης έκθεσης Forward Green που διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη.

Γενικός στόχος του CirclEcon είναι να προωθήσει τον εδαφικό συντονισμό της προστασίας του περιβάλλοντος και της βιώσιμης ανάπτυξης στη λεκάνη της Μαύρης Θάλασσας, ώστε να ενθαρρυνθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι φορείς να ξεκινήσουν τη μετάβαση στην κυκλική οικονομία και στη διαχείριση των αποβλήτων ως πολύτιμο πόρο.

Ειδικότερα, το έργο CirclEcon στοχεύει α) στην προώθηση του μοντέλου στις χώρες των εταίρων, β) στην πληροφόρηση σε θέμα διαχείρισης και πρόληψης απορριμμάτων και γ) στη δημιουργία μόνιμης πλατφόρμας συνεργασίας στις χώρες της Mαύρης θάλασσας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος