Η Μάργκαρετ Άτγουντ στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Η παγκοσμίου φήμης, πολυβραβευμένη συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ(Margaret Atwood) έρχεται στη χώρα μας ως προσκεκλημένη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, για μια συζήτηση με τον Χάρη Βλαβιανό, βραβευμένο ποιητή & Καθηγητή Ιστορίας στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, στο πλαίσιο της εναρκτήριας διάλεξης της σειράς S. Sue Horner Lectureship in Gender Studies & Religion, με τίτλο «Does literature matter in this twittering world?». Η εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023 στο Θέατρο του Pierce στην Αγία Παρασκευή, και το ενδιαφέρον του κοινού έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, αφού οι θέσεις έχουν ήδη προκρατηθεί.

Η συγγραφέας του εμβληματικού Handmaid’s Tale, του βραβευμένου με Booker Prize The Testament και περίπου 50 ακόμη έργων μυθοπλασίας, ποίησης και δοκιμίων, επέστρεψε τον Μάρτιο του 2023 με τη συλλογή διηγημάτων Old Babes in the Wood. Το έργο της Atwood, σημαντικό μέρος του οποίου καταπιάνεται με θέματα φύλου και θρησκείας, παρουσιάζει εκλεκτική συγγένεια με τη σειρά διαλέξεων S. Sue Horner Lectureship, που έχει στον πυρήνα της τη σχέση του φεμινισμού και της θρησκείας ως αντικειμένων που αφορούν τις ζωές των γυναικών αλλά και την επιστημονική έρευνα.  

Το Dr. S. Sue Horner Lectureship Fund in Gender Studies and Religion θεσπίστηκε με πρωτοβουλία του Προέδρου του Αμερικανικού Κολεγίου Ελλάδος, Dr. David G. Horner, στη μνήμη τής επί 51 έτη συζύγου του Dr. S. Sue Horner. Πρόκειται για έναν κύκλο διαλέξεων, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα να φιλοξενούνται στη χώρα μας επισκέπτες εισηγητές με παγκόσμιας εμβέλειας ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο σε θέματα φύλου και θρησκείας. Η έντυπη ή οπτικοακουστική καταγραφή αυτών των διαλέξεων εμπλουτίζει τη Συλλογή της Βιβλιοθήκης του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Η εκδήλωση-συζήτηση ανάμεσα στη Margaret Atwood και τον Χάρη Βλαβιανό, με θέμα «Doesliteraturematterinthistwitteringworld?» –τίτλος που αντλεί έμπνευση από το ποίημα BurntNorton του Αμερικανού ποιητή T.S. Eliot– θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, στην αγγλική γλώσσα.

Περισσότερα για τη συγγραφέα και την εκδήλωση εδώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος