GP Εμίλια Ρομάνια: Θρίαμβος Φερστάπεν, ο Χάμιλτον 2ος μετά από έναν χαοτικό αγώνα

O Μαξ Φερστάπεν κέρδισε τον Λιούις Χάμιλτον σε ένα χαοτικό Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνια, το οποίο κόπηκε στη μέση μετά από το τρομακτικό ατύχημα ανάμεσα στον Βάλτερι Μπότας και τον Τζορτζ Ράσελ.

Ο Χάμιλτον ξεκίνησε από την pole για 99η φορά στην καριέρα του, αλλά ο Φερστάπεν ήταν αυτός που υπό βροχή έστριψε πρώτος, με τους δύο διεκδικητές του τίτλου να συγκρούονται μεταξύ τους στην δεύτερη στροφή της πίστας.

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes τέθηκε επικεφαλής για έναν γύρο, όταν ο Φερστάπεν έκανε την αλλαγή του από τα ενδιάμεσα στα σλικ ελαστικά, αλλά έχασε την πρωτοπορία μετά από το δικό του καταστροφικό πιτ στοπ, επιστρέφοντας έτσι στη 2η θέση. Τρεις γύρους αργότερα όμως πήγε να τα τινάξει όλα στον αέρα, όταν στην προσπάθειά του να ρίξει γύρο στον Ράσελ, γλίστρησε στο βρεγμένο και κατέληξε στην αμμοπαγίδα, από την οποία βγήκε στην 8η θέση.

GP Εμίλια Ρομάνια: Θρίαμβος Φερστάπεν, ο Χάμιλτον 2ος μετά από έναν χαοτικό αγώναΈνα γύρο μετά ακολούθησε το τρομακτικό ατύχημα των Μπότας-Ράσελ, από το οποίο οι δύο οδηγοί βγήκαν αλώβητοι, και η διακοπή του αγώνα. Στην επανεκκίνηση ο Φερστάπεν τέθηκε ξανά επικεφαλής, θέση την οποία κράτησε με άνεση μέχρι το τέλος για να πετύχει την 11η νίκη της καριέρας του. Πίσω του ο Χάμιλτον έκανε μια εξαιρετική επάνοδο, όντας 8ος στον 43ο γύρο, 4ος στον 50ό, 3ος στον 55ο και 2ος στον 60ό.

Τρίτος τερμάτισε τελικά ο Λάντο Νόρις με McLaren, κερδίζοντας και το άτυπο βραβείο του οδηγού της ημέρας από τους οπαδούς της Φόρμουλα 1.

Στην 4η και 5η θέση ακολούθησαν οι δύο Ferrari των Λεκλέρ-Σάινθ, ενώ 6ος ήταν ο Ντάνιελ Ρικάρντο με τη δεύτερη McLaren.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Γκασλί, Στρολ, Οκόν και Αλόνσο.

Επόμενο ραντεβού, την Κυριακή του Πάσχα για το Γκραν Πρι της Πορτογαλίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος