ertnews.gr

Γκραν Πρι Καναδά: Ο Φέτελ στην pole position με χρόνο ρεκόρ

10/06 01:30
Γκραν Πρι Καναδά: Ο Φέτελ στην pole position με χρόνο ρεκόρ

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν ο τελικός νικητής μιας συναρπαστικής μάχης στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι του Καναδά. Μιας μάχης που είδε τους τρεις πρώτους πιλότους – σημειωτέον, από τρεις διαφορετικές εταιρείες – να βρίσκονται μέσα σε 173 χιλιοστά του δευτερολέπτου και τους έξι πρώτους να τους χωρίζουν συνολικά 352 χιλιοστά!

Ο οδηγός της Ferrari ήταν σε εκπληκτική φόρμα κατά τη διάρκεια του Q3 σπάζοντας το ρεκόρ γύρου της πίστας Ζιλ Βιλνέβ για να κατακτήσει την 54η pole position της καριέρας του. Δεύτερος, μόλις 93 χιλιοστά πίσω του, ήταν ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes ενώ τρίτος ήταν ο Μαξ Φερστάπεν με Red Bull.

Ο θεωρούμενος από τους περισσότερους, φαβορί για την pole position, Λιούις Χάμιλτον, αρκέστηκε στην 4η θέση. Και πάλι όμως η χρονική του απόσταση από την κορυφή είναι ελάχιστη, καθώς ήταν μόλις δύο δέκατα αργότερος του πρώτου Φέτελ.

Ένα δέκατο πίσω από τον Χάμιλτον, ήταν ο Κίμι Ράικονεν με τη δεύτερη Ferrari, με τον Ντάνιελ Ρικιάρντο της Red Bull να ακολουθεί τον Φινλανδό, σε απόσταση 21 χιλιοστών του δευτερολέπτου, και να καταλαμβάνει την 6η θέση.

Γκραν Πρι Καναδά: Ο Φέτελ στην pole position με χρόνο ρεκόρΓια το άτυπο έπαθλο της «ταχύτερης ομάδας μετά τις τρεις πρώτες», πάλεψαν η Force India με τη Renault. Τελική νικήτρια, η γαλλική ομάδα με το Νίκο Χούλκενμπεργκ να πετυχαίνει τον 7ο χρόνο, μπροστά από τη Force India του Εστεμπάν Οκόν, τη δεύτερη Renault του Κάρλος Σάινθ και τη δεύτερη Force India του Σέρχιο Πέρες.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών του καναδικού Γκραν Πρι την Κυριακή στις 20:00 από τις συχνότητες της ΕΡΤ2 και ΕΡΤ HD καθώς και από το ert.gr. H ζωντανή μετάδοση του αγώνα αρχίζει στις 21:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version