Γιώργος Πάντζας: Έχω δει τον πατέρα μου μαχαιρωμένο με ξιφολόγχη

Για την αγάπη του για τον κινηματογράφο και το θέατρο, την πορεία του, φιλίες και συνεργασίες με πασίγνωστους ηθοποιούς αλλά και τις μεγάλες δυσκολίες των παιδικών του χρόνων και την εξορία του πατέρα του μίλησε στην ΕΡΤ και την εκπομπή Στούντιο 4 ο Γιώργος Πάντζας.

Σε ερώτηση για το ποια ήταν η θέση της γυναίκας στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου ο αγαπητός ηθοποιός απάντησε «στο θέατρο δεν είχαμε αυτές τις τάσεις βανδαλισμού εις βάρος της γυναίκας, εκεί ήμασταν ισότιμοι όλοι. Στο θέατρο πρέπει να υπάρχει πειθαρχία απέναντι στο κείμενο, στον σκηνοθέτη».

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια και τους γονείς του, ο κ. Πάντζας περιέγραψε τις δυσκολίες που υπήρχαν την περίοδο της κατοχής και μοιράστηκε σοκαριστικές ιστορίες σχετικά με τον πατέρα του, ο οποίος πέρασε 17 χρόνια στην εξορία «ο πατέρας μου επί κατοχής ήταν διωκόμενος, τον έχω δει με βγαλμένα νύχια, μαχαιρωμένο με ξιφολόγχη 4 μήνες ετοιμοθάνατο από Ιταλούς φασίστες και Έλληνες συνεργάτες τους. Τα έχω δει αυτά, τα έχω ζήσει».

Ο κ. Πάντζας μιλώντας για την περίοδο της ζωής του βγαίνοντας από τη Δραματική Σχολή και ερωτηθείς αν αισθανόταν ότι είναι “όλος ο κόσμος στα πόδια του” απάντησε φανερά συγκινημένος ότι «στην καρδιά μου είναι, ποτέ στα πόδια μου. Εγώ στα πόδια τους ναι, αυτοί στα δικά μου όχι»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος