ertnews.gr

Γερμανία: Την παραίτησή του πρότεινε στην Κ.Ο. της CSU ο Χορστ Ζεεχόφερ

02/07 01:30
Γερμανία: Την παραίτησή του πρότεινε στην Κ.Ο. της CSU ο Χορστ Ζεεχόφερ

Την παραίτησή του και από τα δύο αξιώματα, του Αρχηγού των Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) και του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών πρότεινε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του ο Χορστ Ζεεχόφερ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται τα γερμανικά ΜΜΕ, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί στις σχέσεις με το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) της ‘Αγγελα Μέρκελ.

Η πρώτη αντίδραση ήλθε από τον επικεφαλής της Κ.Ο. Αλεξάντερ Ντόμπριντ, ο οποίος τόνισε ότι δεν επιθυμεί την αποχώρηση του κ. Ζεεχόφερ, ότι στηρίζει τον Αρχηγό του κόμματός του, ο οποίος, όπως είπε, δεν πρέπει να είναι το θύμα της υπόθεσης του ασύλου.

Η Κ.Ο. διαβουλεύεται ήδη επί πάνω από επτά ώρες, χωρίς να έχει καταλήξει σε αποφάσεις και πριν από λίγο διέκοψε τις εργασίες της.
Τ
Την ίδια ώρα, το Προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) ανακοίνωσε ότι στηρίζει την Καγκελάριο και Πρόεδρο του κόμματος ‘Αγγελα Μέρκελ στην διαμάχη με τον υπουργό Εσωτερικών για την πολιτική ασύλου.

Η Γενική Γραμματέας του κόμματος Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ τόνισε ότι το Προεδρείο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος απορρίπτει – με μεγάλη πλειοψηφία – «μονομερείς επαναπροωθήσεις» μεταναστών απευθείας από τα γερμανικά σύνορα, όπως προτείνει ο κ. Ζεεχόφερ. «Μονομερείς επαναπροωθήσεις θα αποτελούσαν το λάθος μήνυμα προς τους ευρωπαίους συνομιλητές μας», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, η απόφαση του Προεδρείου στηρίχθηκε από όλα τα μέλη, εκτός ενός, που επέλεξε την αποχή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version