Γερμανία: Δεν είχε τρομοκρατικά κίνητρα η επίθεση με μαχαίρι στο τρένο

Η επίθεση με μαχαίρι που εξαπέλυσε ένας 33χρονος μέσα σε αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Κίελο-Αμβούργο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί άλλοι, δεν είχε «τρομοκρατικά» κίνητρα, ανέφερε σήμερα η εισαγγελία που έχει αναλάβει την έρευνα.

«Δεν υπάρχει καμία ένδειξη τρομοκρατικού κινήτρου», είπε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Ιτζεχόε, Πέτερ Μίλερ-Ράκοβ. «Τα υπόλοιπα στοιχεία και γεγονότα ερευνώνται», πρόσθεσε.

Ο φερόμενος δράστης, ο Ιμπραχίμ Α., 33 ετών, είναι ένας άπατρις παλαιστινιακής καταγωγής. Συνελήφθη αμέσως μετά την επίθεση και θα προσαχθεί αργότερα σήμερα ενώπιον δικαστή που θα αποφασίσει αν θα κριθεί προφυλακιστέος.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Κίελο η υπουργός Εσωτρερικών του κρατιδίου Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν, Ζαμπίνε Ζίτερλιν-Βάακ έδωσε ορισμένες διευκρινίσεις και «διορθώσεις» όσον αφορά τα θύματα. Νεκροί είναι ένας 19χρονος και μια 17χρονη – και όχι 16χρονη, όπως είναι ανακοινωθεί νωρίτερα από την αστυνομία. Οι δύο νέοι γνωρίζονταν μεταξύ τους, είπε η Ζίτερλιν.

Οι τραυματίες είναι συνολικά 5 και όχι 7. Οι δύο από αυτούς δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες και συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μπρόκστετ.

Ο Ιμπραχίμ Α. έφτασε στη Γερμανία το 2014. Μέχρι στιγμής, κανείς δεν είναι σε θέση να πει πού βρισκόταν πριν από αυτήν την ημερομηνία. Από το 2015 και μετά έχει κριθεί ένοχος πολλές φορές για διάφορα αδικήματα, όπως για βιαιοπραγία. Αποφυλακίστηκε στα μέσα Ιανουαρίου, αφού εξέτισε μια ποινή για επίθεση και πρόκληση τραυμάτων και ήταν άστεγος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος