Το Fashion Revolution Greece έρχεται στην Τεχνόπολη

Το Fashion Revolution, ένα παγκόσμιο κίνημα με σκοπό τη διαφάνεια στην αλυσίδα παραγωγής στον κλάδο της μόδας, έρχεται στις 29 και 30 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Το Fashion Revolution Greece έρχεται στην ΤεχνόποληΠερίπου 75 εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνται στη βιομηχανία της μόδας και της κλωστοϋφαντουργίας. Για πολλούς από αυτούς οι συνθήκες εργασίας είναι απάνθρωπες και οι μισθοί πενιχροί. Στις 24 Απριλίου 2013, 1.134 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 2.500 τραυματίστηκαν, όταν το εργοστάσιο κατασκευής ρούχων Rana Plaza στην Ντάκα του Μπαγκλαντές κατέρρευσε. Από εκείνη την ημέρα έχουν γίνει βήματα προόδου, ωστόσο πολλά μέτωπα παραμένουν ανοιχτά.

Το Fashion Revolution, ένα παγκόσμιο κίνημα με σκοπό τη διαφάνεια στην αλυσίδα παραγωγής στον κλάδο της μόδας και την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε ζητήματα όπως οι εργασιακές συνθήκες και οι απολαβές των ανθρώπων που φτιάχνουν τα ρούχα μας, η παιδική εργασία, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η βιώσιμη μόδα.

Από τις 24 έως τις 30 Απριλίου σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου διοργανώνονται ενημερωτικές δράσεις, workshops, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με τη συμμετοχή σχεδιαστών, brands, ακαδημαϊκών, συγγραφέων και επιχειρηματιών.

Το Fashion Revolution Greece έρχεται στην ΤεχνόποληΣτις 29 και 30 Απριλίου συναντιόμαστε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και ρωτάμε #whomademyclothes. Στηρίζουμε Έλληνες σχεδιαστές που εκθέτουν και πουλούν τις δημιουργίες τους #imadeyourclothes, συμμετέχουμε σε εργαστήρια βιώσιμης μόδας ακούγοντας μουσικές από αθηναίους DJs, φέρνουμε έως 5 κομμάτια από την ντουλάπα μας και τα ανταλλάσσουμε στο swap bazaar, ανακυκλώνουμε τα παλιά μας ρούχα με τη βοήθεια upcycle καλλιτεχνών, ταξιδεύουμε με δημιουργίες εικαστικών εμπνευσμένες από το κίνημα #fashionrevolution, ανταλλάσσουμε τα βιβλία μας στο book swap, παρακολουθούμε ταινίες. Την Κυριακή παρακολουθούμε με τα παιδιά μας παιδικό θέατρο και παιδικά εργαστήρια, ανταλλάσσουμε τα παλιά τους ρούχα και παιχνίδια.

Το Fashion Revolution Greece έρχεται στην ΤεχνόποληΗ είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό!

Σάββατο 29 Απριλίου: 12:00-22:00

Κυριακή 30 Απριλίου: 11:00-19:00

e-mail επικοινωνίας: greece@fashionrevolution.org

#fashrevgr #fashrev #whomademyclothes

Μάθετε περισσότερα στο: fashionrevolution.org/country/greece/

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Πειραιώς 100, Γκάζι, 213 0109300

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος