Έργα του Βαν Γκογκ σε τσάντες και μπλούζες με τη «συναίνεση» του ολλανδικού μουσείου

Αθλητικά παπούτσιαμπλούζες, σακίδια πλάτης και άλλα προϊόντα «διακοσμημένα» με τα έργα του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ Βαν Γκογκ κυκλοφορούν στην αγορά μετά από τη συνεργασία του Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ με την ολλανδική εταιρεία αθλητικών ειδών και εξοπλισμού Vans.

Η σειρά Vans x Van Gogh Museum Collection παρουσιάζει προϊόντα που αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον όσον θέλουν να βλέπουν όλο και περισσότερη τέχνη στην καθημερινότητά τους, αλλά και εκείνων που «αγαπούν» ιδιαίτερα τον Βαν Γκοκ και ό,τι ο ίδιος αντιπροσωπεύει μέσα από την προσωπική του ιστορία και τα διάσημα έργα του.

Οι μπλούζες με τα χρυσοκίτρινα ηλιοτρόπια του Ολλανδού ζωγράφου, σακίδια με δείγματα των επιρροών του από την  ιαπωνική τέχνη και άλλα είδη αθλητικού ρουχισμού και αξεσουάρ που ο καθένας θα μπορεί να έχει μαζί του, συμπληρώνουν την τεράστια «συλλογή» αντικειμένων που διαθέτει το Μουσείο Βαν Γκογκ στο πωλητήριό του.

Ένα μπρελόκ σε σχήμα κομμένου αυτιού που πωλείται στο Μουσείο εδώ και καιρό (παραπέμποντας  στο κομμένο αυτί του ζωγράφου με την πολυτάραχη ζωή) αποτελεί ίσως απόδειξη ότι η εξασφάλιση του οικονομικού κέρδους είναι για πολλούς ένας στόχος για την επίτευξη του οποίου ή όποια αξιοποίηση της φήμης ή της αξίας ενός καλλιτέχνη μπορεί να θεωρηθεί θεμιτή.

Από τη μεριά τους, οι υπεύθυνοι του Μουσείου Βαν Γκογκ εξηγούν με ανακοίνωσή τους ότι: «Το Μουσείο θα αφιερώσει μέρος των κερδών του από αυτό το πρότζεκτ (της συνεργασίας με την εταιρεία αθλητικών ειδών) στη συντήρηση της κληρονομιάς και συλλογής του έργων τέχνης του Βαν Γκογκ. Διατηρώντας την προσβάσιμη από τις επόμενες γενιές».

Σύμφωνα με πληροφορία της εταιρίας Vans πάντως, «Κάθε κομμάτι της συλλογής (των ιδιαίτερων αθλητικών ειδών) θα συνοδεύεται και από ειδικό hashtag το οποίο θα περιγράφει τα ιστορικά γεγονότα πίσω από κάθε έργο του Βαν Γκογκ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑP/ Λευτέρης Πιταράκης (Lefteris Pitarakis)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος