Επίδειξη δύναμης από Χάμιλτον και Mercedes στο Γκραν Πρι Γαλλίας

Η επίδειξη δύναμης του Λιούις Χάμιλτον και του αναβαθμισμένου κινητήρα της Mercedes στις κατατακτήριες δοκιμές του Γκραν Πρι της Γαλλίας, συνεχίστηκε και στον αγώνα. O Παγκόσμιος Πρωταθλητής που εκκίνησε από την pole position, τερμάτισε δίχως να απειληθεί από κανέναν στην πρώτη θέση, απόρροια και του γεγονότος ότι οι δύο κύριοι αντίπαλοί του, Βάλτερι Μπότας και Σεμπάστιαν Φέτελ συγκρούστηκαν στην πρώτη στροφή.

Ο Μαξ Φερστάπεν, αφού πέρασε αλώβητος απ’το σημείο, και εκμεταλλευόμενος πλήρως αυτήν την επαφή, έφερε το μονοθέσιο της Red Bull στο δεύτερο σκαλί του βάθρου διεξάγοντας και αυτός έναν ήσυχο αγώνα. Αυτό μάλιστα ήταν το δεύτερο συνεχόμενο βάθρο για τον Ολλανδό των «Κόκκινων Ταύρων».

Το τρίτο σκαλί του πόντιουμ όμως, χρειάστηκε μάχη για να κατακτηθεί. Νικητής στην κόντρα αυτή ήταν ο Κίμι Ράικονεν της Ferrari που προσπέρασε τον Ντάνιελ Ρικιάρντο αλλά δεν κατάφερε ποτέ να πλησιάσει τον έτερο πιλότο της Red Bull.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ που αναδείχτηκε και πιλότος της ημέρας, πήρε την 5η θέση, αν και μετά την επαφή που είχε με τον Μπότας, βρέθηκε τελευταίος και χρεωμένος με πέντε δευτερόλεπτα ποινής, ως υπαίτιος της σύγκρουσης.

Επίδειξη δύναμης από Χάμιλτον και Mercedes στο Γκραν Πρι ΓαλλίαςΤη βαθμολογούμενη δεκάδα έκλεισαν οι Κέβιν Μάγκνουσεν, Βάλτερι Μπότας, Κάρλος Σάινθ, Νίκο Χούλκενμπεργκ και ο εκπληκτικός για ένα ακόμη Γκραν Πρι, Σαρλ Λεκλέρ.

Το επόμενο ραντεβού των μονομάχων της Φόρμουλα 1 είναι προγραμματισμένο για την επόμενη Κυριακή οπότε και διεξάγεται στην πίστα Red Bull Ring της Αυστρίας, το ένατο Γκραν Πρι της σεζόν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος