Έλεγχος και ιχνηλάτηση επαφών στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Θετικός στον ιό μέλος του πληρώματος

Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας αποτελούμενο από δυο γιατρούς και δυο νοσηλευτές μετέβη στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο βρίσκεται αγκυροβολημένο ανοιχτά του λιμανιού του Πειραιά προκειμένου να διενεργήσει ελέγχους στο πλήρωμα.

Έλεγχος και ιχνηλάτηση επαφών στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» – Θετικός στον ιό μέλος του πληρώματος

Η σημερινή αποστολή του ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της ιχνηλάτησης επαφών του ασθενούς-μέλους του πληρώματος του πλοίου ο οποίος εξετάσθηκε την Κυριακή 29/03 και βρέθηκε θετικός στη νόσο COVID-19.
Συμπτώματα παρουσιάστηκαν σε δύο ακόμη αλλοδαπούς Ναυτεργάτες οι οποίοι έχουν τεθεί σε καραντίνα, ενώ γενικευμένα μέτρα έχουν παρθεί για τις συνθήκες διαμονής όλου του πληρώματος που αποτελείται από 382 άτομα διαφόρων εθνικοτήτων μεταξύ των οποίων 36 Ελλήνων.

Παράλληλα, δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες στην πλοιοκτήτρια εταιρεία προκειμένου να ληφθούν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου εντός του πλοίου.
Στο θέμα, παρενέβη με ανακοίνωσή της ΠΕΝΕΝ:

“Η ΠΕΝΕΝ με αφορμή την ανησυχητική εξέλιξη που διαμορφώνεται σε διάφορα πλοία με κρούσματα τονίζει για άλλη μια φορά την ανάγκη να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας και της ζωής των Ναυτεργατών και για τον σκοπό αυτό να ενταθούν και να πολλαπλασιαστούν οι έλεγχοι.
Τέλος σε ότι αφορά τις εξελίξεις με το νέο κύμα απολύσεων που γενικευμένα προχωρούν οι Ακτοπλοϊκές εταιρίες σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αύριο θα υπάρξει πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ με σκοπό να σταματήσει η καταπάτηση της νομοθεσίας και να προστατευθούν τα Ναυτεργατικά δικαιώματα τα οποία ασύστολα καταστρατηγούνται το τελευταίο διάστημα με αφορμή τον κορωνοϊό από τους εφοπλιστές έχοντας αυτοί την συναίνεση του ΥΕΝ.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος