ertnews.gr

Eκτός Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ρατσισμού ο Χέρμπερτ Κικλ

09/10 16:58
Eκτός Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ρατσισμού ο Χέρμπερτ Κικλ

Φωτογραφία: ©Michael Lucan

Σημαντική εξέλιξη για την πορεία των θεμάτων ρατσισμού και ξενοφοβίας, αποτελεί η απόφαση της Ε.Ε. να αποκλειστεί από σχετική επιτροπή, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών.

Tο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών με ανακοίνωσή του “χαιρετίζει την θετική απόκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κάλεσμά μας. Ο Χέρμπερτ Κικλ είναι, και επίσημα, εκτός Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα ρατσισμού.

Ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών, του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPO) που συγκυβερνά με το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς, είχε προσκληθεί να χαιρετίσει την έναρξη της “6ης Συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την καταπολέμηση του ρατσισμού, της ξενοφοβίας και των άλλων μορφών μισαλλοδοξίας της ΕΕ”, που θα λάβει χώρα στις 16 και 17 Οκτωβρίου στη Βιέννη”.

Συνεχίζοντας το ΕΦΜ, τονίζει πως: “Η απάντηση της Κοινωνίας των Πολιτών ήταν άμεση, με το κάλεσμα για κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά του ρατσισμού – EGAM (European Grassroots Antiracist Movement) να συγκεντρώνει εκατοντάδες υπογραφές οργανώσεων και φορέων από όλη την Ευρώπη υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κατά του ρατσισμού.

Το Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών, ως συνεργάτης και μέλος του EGAM, συμμετείχε σε αυτήν την προσπάθεια με το κάλεσμα των ελληνικών οργανώσεων και ευχαριστεί όλους όσοι πήραν μέρος, ώστε να καταφερθεί αυτή η σημαντική νίκη. Η -έστω και εκ των υστέρων, απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο κάλεσμά μας για αποκλεισμό από την επιτροπή, ενός πολιτικού προσώπου με δημόσιο ρατσιστικό λόγο, επαναφέρει το μείζον ζήτημα της πολιτικής που ακολουθείται στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ θα πρέπει να διαλέξει -εν τέλει, με ποιους συνομιλεί.

Η Δημοκρατία δεν “χωρά” ρατσισμό και μίσος, και οι όποιες προσπάθειες γίνονται από μορφώματα-κόμματα ρατσιστικής και ναζιστικής προέλευσης, για να την διαβάλλουν, θα μας βρίσκουν απέναντι, ενωμένους ως Κοινωνία των Πολιτών που μάχεται κατά του ρατσισμού και υπέρ της ανθρώπινης αξιοπρέπειας”.

Φωτογραφία: ©Michael Lucan

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version