Έκθεση έργων του Γιάννη Μόραλη στην Άρτα

Μια επιλογή από 120 πρωτότυπα έργα του Γιάννη Μόραλη θα εκτίθενται στην Δημοτική Πινακοθήκη Άρτας από τις 4 Δεκεμβρίου έως τις 6 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821.

Σε ένα κτήριο που φέρει το όνομά του ζωγράφου, ο οποίος καταγόταν από την Άρτα, η έκθεση σε συνεργασία με το ίδρυμα Μόραλη και υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, είναι τιμή για την περιοχή, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη.

Η ανιψιά του ζωγράφου Ειρήνη Μόραλη, μιλά για την επιστροφή του Γιάννη Μόραλη στην γενέτειρα της οικογενείας. Όπως επισημαίνει, στην έκθεση φιλοξενούνται έργα, από τις τρείς περιόδους της ζωής του, ακόμη και από την παιδική του ηλικία. Ζωγραφικά σχέδια, χαρακτικά, μελέτες, μακέτες, γλυπτά, και κεραμικά αντικείμενα, εικονογραφήσεις βιβλίων, ακόμη και εξώφυλλα δίσκων που άφησαν το στίγμα τους στην μουσική, με την δημιουργική ματιά του καλλιτέχνη. Η έκθεση έχει επίσης εμπλουτισθεί με κείμενα, επιστολές και φωτογραφίες από το οικογενειακό αρχείο του ζωγράφου.

Σε παρέμβασή του ο δήμαρχος αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 που αφορούσε τοιχίο σχολείου, το οποίο υποχώρησε κατά την διάρκεια των έντονων χθεσινών βροχοπτώσεων. Όπως είπε ο κ. Τσιρογιάννης σύμφωνα με την τεχνική υπηρεσία του δήμου στο παρελθόν δεν υπήρχε πρόβλημα, αλλά  είχε επιληφθεί του θέματος από τον Ιανουάριο και είχε αναθέσει την σύνταξη σχετικής μελέτης. Έπειτα από το πόρισμα ανέλαβε εργολάβος για την συντήρηση – αποκατάσταση και για αυτόν τον λόγο είχε κλείσει και ο παρακείμενος δρόμος προ τριμήνου. Ωστόσο, λόγω των καιρικών συνθηκών οι εργασίες καθυστέρησαν και οι πλημμύρες προκάλεσαν την κατάρρευση του τοιχίου. Τις επόμενες τέσσερις ημέρες αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η ζημία και να επανέλθουν τα παιδιά κανονικά στο σχολείο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος