Εκπαιδευτικό βραβείο διεκδικεί το πρόγραμμα Co-OPERAtive της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Οι εκπαιδευτικές και κοινωνικές δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής διεκδικούν το Εκπαιδευτικό Βραβείο του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Fedora με το πρόγραμμα Co-OPERAtive. 

Εκπαιδευτικό βραβείο διεκδικεί το πρόγραμμα Co-OPERAtive της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Ξεκίνησε η crowdfunding καμπάνια

Μετά την πρόκριση στη δεύτερη φάση της ψηφοφορίας του κοινού τον Φεβρουάριο του 2019, το CoOPERAtive, ένας διαπολιτισμικός και συνεργατικός κόμβος όπερας για τους νέους, προκρίνεται στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού. Στο πλαίσιο αυτό διοργανώνεται η πρώτη crowdfunding καμπάνια στην ιστορία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για την υλοποίηση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος.

Το CoOPERAtive απευθύνεται σε μεικτή ομάδα εφήβων και ασυνόδευτων ανηλίκων ηλικίας από 15 έως 17 ετών που ζουν στην Αττική. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2020 σε συνεργασία με την ARSIS και τη The HOME Project.

Έως τις 31 Μαΐου μπορείτε να επισκέπτεστε την πλατφόρμα Fedora και να επιλέξετε το πακέτο στήριξης που επιθυμείτε και να ενημερωθείτε σχετικά με το ανταποδοτικό πλαίσιο. Όλες οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.fedora-platform.com/competition/nominees/co-operative-an-intercultural-and-collaborative-opera-hub-for-young-people/45

 

Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα Co-OPERAtive αποτελεί ένα φυτώριο όπερας για μια μεικτή ομάδα 60 νέων Αθηναίων και ασυνόδευτων ανηλίκων αιτούντων άσυλο ηλικίας 15-17 ετών από όλη την Αττική. Το πρόγραμμα αντλεί έμπνευση από την όπερα, η οποία αποτελεί κοινή γλώσσα για τη δημιουργία του πρώτου διαπολιτισμικού φυτωρίου όπερας νέων στην Ευρώπη. Το Co-OPERAtive στόχο έχει να διευρύνει την απήχηση της όπερας και να την κάνει πιο γνωστή στο νεανικό κοινό, αναδεικνύοντας παράλληλα την πολιτισμική ποικιλομορφία και την κοινωνική συνοχή. Προτάσσοντας τη συνεργατική φύση της όπερας, το πρόγραμμα Co-OPERAtive τοποθετεί τη συνεργασία στην καρδιά του σχεδιασμού και της υλοποίησής του, χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες με δύο οργανώσεις-εταίρους, την Άρσις και το The Home Project.
Εκπαιδευτικό βραβείο διεκδικεί το πρόγραμμα Co-OPERAtive της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Καλλιτεχνική Ομάδα

Το πρόγραμμα Co-OPERAtive αναδεικνύει τρία από τα βασικά πεδία της τέχνης της όπερας: τη μουσική, το θέατρο και τον χορό. Η κατεύθυνση της μουσικής περιλαμβάνει εργαστήρια σύνθεσης ενόργανης μουσικής, φωνητικής και αυτοσχεδιασμού, η κατεύθυνση του θεάτρου, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, υποκριτικής και σκηνοθεσίας, ενώ η κατεύθυνση του χορού χωρίζεται σε μαθήματα μπαλέτου, σύγχρονου χορού και χορογραφίας. Παράλληλα με την καλλιτεχνική ομάδα, το προσωπικό της ΕΛΣ θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στους τομείς του φωτισμού, της διαχείρισης σκηνής, της ηχοληψίας κλπ.

Σκηνοθεσία: Θέμελης Γλυνάτσης

Μουσική εποπτεία-Αρχιμουσικός: Άντης Σκορδής

Υπεύθυνες Εργαστηρίων Μουσικής: Εύη Νάκου, Άνν-Κριστίν Σωφρονίου

Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Θεάτρου: Παναγιώτης Εξαρχέας, Ελένη Μολέσκη

Επιμέλεια κίνησης: Edgen Lame

Υπεύθυνοι Εργαστηρίων Χορού: Edgen Lame, Κατερίνα Γεβετζή

Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Σπανού

Σκηνοθετική επιμέλεια προωθητικού βίντεο: Αλέξανδρος Μερκούρης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος