Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι

Οι Εκδόσεις Κέδρος μας προτείνουν για το καλοκαίρι πέντε τίτλους βιβλίων: Το χέρι του Θεού του Philip Kerr, Μαύρα ρόδα της Jane Thynne, Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών του Δημήτρη Μαμαλούκας, Το κόκκινο τανγκό των Κώστα Κουτσομύτη και Ευάγγελου Μαυρουδή και τέλος Ένας επικίνδυνος δρόμος της Kris Nelscott.

ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Philip Kerr

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, Philip Kerr (Εκδ. Κέδρος)

Συγγραφέας: Philip Kerr
Εκδόσεις: Κέδρος
Μετάφραση: Γιώργος Μαραγκός
Επιμέλεια: Γιώργος Κασαπίδης, Μαρία Σπανάκη
Έκδοση: Ιούνιος 2016
Σελίδες: 432
Τιμή εκδότη: 16,60 ευρώ

Η Λόντον Σίτι ετοιμάζεται να αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η θερμοκρασία είναι υψηλή, η ατμόσφαιρα τεταμένη. Καθώς η Ελλάδα φλέγεται, ο προπονητής Σκοτ Μάνσον είναι αναγκασμένος να τραβήξει τα λουριά στους παίχτες της ομάδας του. Οι εντολές του σαφείς: απαγορεύεται το ποτό, το ξενύχτι και η επαφή με γυναίκες. Η ομάδα πρέπει πάση θυσία να μείνει συγκεντρωμένη, να παίξει καλά στο ματς του Πειραιά και να γυρίσει στο Λονδίνο ανανεωμένη προκειμένου να ετοιμαστεί για τον κρίσιμο επόμενο αγώνα στην έδρα της, το Σιλβερτάουν Ντοκ.

Το πλάνο όμως του Σκοτ Μάνσον δεν θα μπορούσε να προβλέψει ένα μοιραίο γεγονός. Όταν το αστέρι της Σίτι καταρρέει στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό, οι θεατές κι οι ποδοσφαιριστές των ομάδων παθαίνουν σοκ.

Άραγε ο παίχτης πέθανε από καρδιακή προσβολή; Ή μήπως έχει συμβεί κάτι άλλο και ο θάνατος θα πρέπει να αποδοθεί σε σκευωρία; Καθώς οι ελληνικές αρχές ξεκινούν έρευνα για δολοφονία, ο Σκοτ Μάνσον καλείται να λύσει το μυστήριο, να ανακαλύψει γρήγορα την αλήθεια και να επαναφέρει την ομάδα στους κανονικούς της ρυθμούς.

Ο Philip Kerr γεννήθηκε στο Εδιμβούργο το 1956. Σπούδασε νομικά και συνεργάστηκε ως αρθρογράφος στις σελίδες των Sunday Times, της Evening Standard και του New Statesman. Ως συγγραφέας έγινε παγκόσμια γνωστός χάρη στη σειρά βιβλίων του με ήρωα τον ντετέκτιβ Μπέρνι Γκούντερ, που θεωρείται από τις σημαντικότερες σειρές στον χώρο της σύγχρονης νουάρ αστυνομικής λογοτεχνίας. Οι ιστορίες του Μπέρνι Γκούντερ διαδραματίζονται ως επί το πλείστον στη Γερμανία των χρόνων της ναζιστικής κυριαρχίας και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Έργα του: Η τριλογία του Βερολίνου, Μοιραία Πράγα, Άνθρωπος χωρίς ανάσα, Φλόγα που σιγοκαίει, Η γυναίκα από το Ζάγκρεμπ. Φιλοσοφικά εγκλήματα, Ξαφνικός θάνατος.

Ο Φίλιπ Κερ είναι οπαδός της Άρσεναλ από μικρό παιδί.

Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΜΑΥΡΑ ΡΟΔΑ, Jane Thynne

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
ΜΑΥΡΑ ΡΟΔΑ, Jane Thynne (Εκδ. Κέδρος)

Συγγραφέας: Jane Thynne
Εκδόσεις: Κέδρος
Μετάφραση: Φίλιππος Χρυσόπουλος
Επιμέλεια: Αναστασία Παπασταθοπούλου
Έκδοση: Ιούνιος 2016
Σελίδες: 536
Τιμή εκδότη: 17,50 ευρώ

Ένα συναρπαστικό νουάρ μυθιστόρημα με φόντο το Βερολίνο του 1933

Βερολίνο, 1933.
Ο Χίτλερ ανεβαίνει στην εξουσία και οι ναζί αρχίζουν το φρικιαστικό έργο τους.
O πόλεμος είναι προ των πυλών.

Η νεαρή Βρετανίδα ηθοποιός Κλάρα Βάιν εγκαταλείπει την πατρίδα της προκειμένου να κάνει κινηματογραφική καριέρα στα περιβόητα στούντιο Ufa του Βερολίνου. Αρχικά δεν αντιλαμβάνεται τον εφιάλτη που πλησιάζει.

Δύο σημαντικές όμως γνωριμίες που θα κάνει στην πρωτεύουσα της νέας Γερμανίας που απεργάζονται οι Ναζί θα της αλλάξουν τη ζωή. Η πρώτη είναι η Μάγκντα Γκέμπελς, σύζυγος του Υπουργού Προπαγάνδας του Γ’ Ράιχ, η οποία την εισάγει σε έναν κύκλο που αποτελείται από συζύγους αξιωματούχων των Ναζί.

Ο δεύτερος σημαντικός άνθρωπος που θα γνωρίσει είναι ο Λίο Κουίν, ένας Βρετανός που εργάζεται στο Γραφείο Ελέγχου Διαβατηρίων της βρετανικής πρεσβείας. Ο Λίο θέλει να χρησιμοποιήσει την Κλάρα προκειμένου να συλλέξει από πρώτο χέρι πληροφορίες σχετικά με την ελίτ των Ναζί, στην πορεία όμως ερωτεύεται παράφορα την όμορφη ηθοποιό.

Όταν η Μάγκντα Γκέμπελς αποκαλύπτει στην Κλάρα ένα ανείπωτο μυστικό και της αναθέτει να φέρει εις πέρας μια επικίνδυνη αποστολή, η Κλάρα καταλαβαίνει τους κινδύνους που την απειλούν και καλείται να επιλέξει ανάμεσα στην αγάπη και στο καθήκον.

Η Jane Thynne είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και ραδιοφωνική παραγωγός. Γεννήθηκε το 1961 και σπούδασε αγγλική λογοτεχνία στο St Anne’s College της Οξφόρδης. Έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο ραδιόφωνο του BBC, καθώς και στις εφημερίδες The Sunday Times, The Daily Telegraph και The Independent. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Patrimony κυκλοφόρησε το 1997. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει εφτά βιβλία. Είναι παντρεμένη με τον συγγραφέα Philip Kerr.

Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ, Δημήτρης Μαμαλούκας

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
Ο ΚΡΥΦΟΣ ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΥΘΡΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΙΩΝ, Δημήτρης Μαμαλούκας (Εκδ. Κέδρος)

Συγγραφέας: Δημήτρης Μαμαλούκας
Εκδόσεις: Κέδρος
Επιμέλεια: Σοφία Παντέρη
Έκδοση: Μάιος 2016
Σελίδες: 552
Τιμή εκδότη: 17,50 ευρώ

Όταν ο νεαρός φοιτητής Αλεσάντρο Φοντάνα εξαφανίζεται ξαφνικά από την Μπολόνια, η μητέρα του ζητάει τη βοήθεια του Γκαμπριέλε Αμπιάτι, παλιού της γνωστού και ερασιτέχνη ντετέκτιβ. Ο Γκαμπριέλε με τη βοήθεια του φίλου του, Νικόλα Μιλάνο, αναζητούν την τύχη του νεαρού σε μια σκοτεινή κι εχθρική Ιταλία, μέχρι που ένας γνωστός συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας εκδίδει το τελευταίο του μυθιστόρημα. Το βιβλίο θα κινητοποιήσει έναν ολόκληρο μηχανισμό αντιδράσεων αφού φαίνεται να ξεθάβει θανάσιμα μυστικά, καλά κρυμμένα μέχρι τότε, μιας τρομοκρατικής ομάδας που έδρασε στο Μιλάνο τα ταραγμένα χρόνια της δεκαετίας του ’70, και να σχετίζεται άμεσα με την εξαφάνιση του Αλεσάντρο.

Ο κρυφός πυρήνας των Ερυθρών Ταξιαρχιών είναι μια καταβύθιση στα μολυβένια χρόνια, με τις πολιτικές ανακατατάξεις, τα κλασικά αυτοκίνητα, τα μικρά μουσικά γκρουπ προγκρέσιβ, την αμφισβήτηση, αλλά κυρίως με τη σκιά των τρομοκρατικών ομάδων…

Η εκδίκηση και το αίμα θα έχουν τον πρώτο λόγο σ’ αυτή τη νέα υπόθεση των Νικόλα Μιλάνο και Γκαμπριέλε Αμπιάτι, ηρώων της Χαμένης Βιβλιοθήκης του Δημητρίου Μόστρα.

Ο Δημήτρης Μαμαλούκας γεννήθηκε το 1968 στην Αθήνα όπου και κατοικεί. Έργα του: Ο Μεγάλος Θάνατος του Βοτανικού, Η απαγωγή του εκδότη, Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα (υποψήφιο για το Βραβείο Αναγνωστών ΕΚΕΒΙ – ΕΡΤ 2007), Η μοναξιά της ασφάλτου, Κοπέλα που σε λένε Φίνι (μεταφράστηκε στα τουρκικά) και Κράτα μου το χέρι. Το πρώτο του βιβλίο, Όσο υπάρχει αλκοόλ υπάρχει ελπίδα, μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη ενώ διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί σε πολλές ανθολογίες. Έχει γράψει επίσης το 4τομο έργο παιδικής λογοτεχνίας Κρις Πινόκιο – Νοεμί Αστράκη, Τα Παιδιά του Χρόνου.

Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑΝΓΚΟ, Κώστας Κουτσομύτης – Ευάγγελος Μαυρουδής (Εκδ. Κέδρος)

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΑΝΓΚΟ, Κώστας Κουτσομύτης – Ευάγγελος Μαυρουδής

Συγγραφέας: Κώστας Κουτσομύτης – Ευάγγελος Μαυρουδής
Εκδόσεις: Κέδρος
Επιμέλεια: Αναστασία Παπασταθοπούλου
Έκδοση: Ιούνιος 2016
Σελίδες: 568
Τιμή εκδότη: 17,50 ευρώ

Νίκος Ζαχαριάδης, Η άνοδος και η πτώση ενός ηγέτη.

Στις 29 Μαΐου 1945 μια βρετανική Ντακότα φέρνει στην Αθήνα τον Νίκο Ζαχαριάδη, κρατούμενο μέχρι τότε στο Νταχάου. Οι οπαδοί της Αριστεράς τον υποδέχονται σαν μεσσία.

Στις δύσκολες συνθήκες της εποχής, και ενώ μαίνεται η λευκή τρομοκρατία, εκείνος επαγγέλλεται τη συμφιλίωση. Οι επιλογές του όμως εντείνουν τη σύγκρουση και ο εμφύλιος πόλεμος, με τις καταστροφικές για τη χώρα συνέπειες, οδηγεί τον ίδιο και τους συντρόφους του στην εξορία.

Εκεί νέες συγκρούσεις προκαλούν την πτώση του. Εκτοπισμένος, στη συνέχεια, στη Σιβηρία από το καθεστώς στο οποίο αφιερώθηκε, απομονωμένος, υπό 24ωρη αστυνομική παρακολούθηση, δίνει τέλος στη ζωή του μετατρέποντας σε αυτοσχέδια αγχόνη το σωλήνα του καλοριφέρ.

Το κόκκινο τανγκό αποτελεί μια μυθιστορηματική ψυχογραφία του ανθρώπου που θεωρήθηκε ο «θεός» της Αριστεράς. Στις σελίδες του οι μυθιστορηματικοί χαρακτήρες συνυπάρχουν με ιστορικά πρόσωπα, όπως ο Νίκος Μπελογιάννης, ο αρχιστράτηγος του Δημοκρατικού Στρατού Μάρκος Βαφειάδης, αλλά και οι γυναίκες που ερωτεύθηκαν τον Νίκο Ζαχαριάδη, η Μάνια Νοβίκοβα και η Ρούλα Κουκούλου. Με κινηματογραφικό τρόπο, τα γεγονότα παρουσιάζονται πρισματικά, ζωντανεύοντας την εποχή που σημάδεψε τη νεότερη ελληνική ιστορία.

Ένα επικό μυθιστόρημα για τον άνθρωπο που ταυτίστηκε με τη μεγαλύτερη τραγωδία της χώρας.

Ο Κώστας Κουτσομύτης γεννήθηκε στα Γρεβενά το 1938 και σπούδασε κινηματογράφο στη Βιέννη. Βραβευμένος για τη δουλειά του στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, έχει διασκευάσει σε τηλεοπτικές σειρές δεκαεφτά μυθιστορήματα – Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, Ο κίτρινος φάκελος, Η εκτέλεση, Η πρόβα του νυφικού, Η αγάπη άργησε μια μέρα, Τα παιδιά της Νιόβης, Ματωμένα χώματα κ.ά. – φέρνοντας σε επαφή το πλατύ κοινό με τη σύγχρονη νεοελληνική πεζογραφία. Έφυγε από τη ζωή το Μάρτιο του 2016, ενώ Το κόκκινο τανγκό βρισκόταν στη διαδικασία της έκδοσης.

Ο Ευάγγελος Μαυρουδής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Είναι γιατρός και ζει στη Ραφήνα. Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν τα έργα του Η θάλασσά μας (2010), Ittihat ve Terakki [Ένωση και Πρόοδος] (2010) και Φως εξ Ανατολών (2011) που αποτελούν την τριλογία Επιστροφή στη Σμύρνη, καθώς και το μυθιστόρημά του Ο χρόνος με τη Ρόζι (2013).

Μπορείτε να διαβάσετε απόσπασμα από το βιβλίο κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Kris Nelscott

Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ: 5 βιβλία για το καλοκαίρι
ΕΝΑΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Kris Nelscott (Εκδ. Κέδρος)

Συγγραφέας: Kris Nelscott
Εκδόσεις: Κέδρος
Μετάφραση: Αθανάσιος Ζάβαλος
Επιμέλεια: Δανάη Ανταβαλη, Μαρία Σπανάκη
Επανέκδοση: Ιούλιος 2016
Έτος α’ έκδοσης: 2005
Σελίδες: 416
Τιμή εκδότη: 15,50 ευρώ

Μια υπόθεση για τον Σμόκι Ντάλτον

Μέμφις, 1968.
Ταραχές και διαδηλώσεις. Με συνθήματα όπως «Η Μαύρη Δύναμη είναι εδώ» οι Μαύροι Πάνθηρες και οι Εισβολείς απαντούν με βία στις διακρίσεις εις βάρος της νέγρικης κοινότητας. Ανήσυχοι οι λευκοί τηρούν στάση αναμονής. Παρά τις εναντίον του απειλές, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πρωτεργάτης της Εκστρατείας του Φτωχού Λαού, σχεδιάζει να επισκεφθεί την πόλη. Ο μαύρος ιδιωτικός ντετέκτιβ Σμόκι Ντάλτον αναλαμβάνει να περιφρουρήσει την ομιλία του παλιού συμμαθητή του. Την ίδια στιγμή, βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο κρίσιμη –και την πιο επικερδή– υπόθεση στην καριέρα του. Η Ντόρα Τζιν Χαθαγουέι, μια άγνωστη λευκή γυναίκα από το Σικάγο, του αφήνει στη διαθήκη της ένα τεράστιο ποσό. Η κόρη της, η γοητευτική Λόρα, αναλαμβάνει να του το δώσει. Μπερδεμένος ο ντετέκτιβ αποφασίζει να συνεργαστεί μαζί της, για να ανακαλύψει τι τον συνδέει με την οικογένειά της. Όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο παρελθόν του. Πριν από τριάντα χρόνια στην Ατλάντα, ένα εξαγριωμένο πλήθος εισβάλλει στο σπίτι του και λιντσάρει τους γονείς του. Ο Ντάλτον γλιτώνει την τελευταία στιγμή. Δεν έμαθε ποτέ για ποιο λόγο δολοφονήθηκαν οι δικοί του. Καθώς η σχέση του με τη Λόρα γίνεται επικίνδυνα προσωπική, αισθάνεται ότι οι αποκαλύψεις θα ανατρέψουν τη ζωή και των δύο τους…

Κρις Νέλσκοτ είναι το ψευδώνυμο της Αμερικανίδας συγγραφέως Kristine Kathryn Rusch. Γεννήθηκε το 1960. Έχει γράψει, μεταξύ άλλων, αστυνομικά μυθιστορήματα, έργα μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας. Ζει στο Όρεγκον. Η Κρις Νέλσκοτ είναι κυρίως γνωστή για τη σειρά αστυνομικών μυθιστορημάτων της με ήρωα τον Αφροαμερικανό ντετέκτιβ Σμόκι Ντάλτον. Τα έργα αυτά αναφέρονται στο ζήτημα των φυλετικών διακρίσεων στις ΗΠΑ και στους αγώνες για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών. Στη σειρά εντάσσονται τα μυθιστορήματα Ένας επικίνδυνος δρόμος (2000) και Δωμάτια γεμάτα καπνό (2000), που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος