E.E.: Κυρώσεις στη Ρωσία για την υπόθεση Ναβάλνι

Kυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας αποφάσισε η Ε.Ε. για την υπόθεση της σύλληψης του επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλιν. Την είδηση έκανε γνωστή το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa επικαλούμενο διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες, ενώ αναμένεται και από τις ΗΠΑ σχετική απόφαση, με τη Ρωσία να προειδοποιεί με αντίποινα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ολοκλήρωσε τις κυρώσεις που θα επιβάλει σε τέσσερις υψηλόβαθμους Ρώσους αξιωματούχους και  η σχετική νομική πράξη έχει ήδη ληφθεί σε γραπτή μορφή και «σύντομα» θα αναρτηθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ.

Οι τέσσερις υψηλόβαθμοι Ρώσοι αξιωματούχοι στους οποίους αποφασίσθηκε να επιβληθούν κυρώσεις είναι ο Γενικός εισαγγελέας της Ρωσίας Ίγκορ Κρασνόφ, ο επικεφαλής της Ανακριτικής Επιτροπής (που είναι το ανάλογο του αμερικανικού FBI) Αλεξάντρ Μπαστρίκιν, ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυλακών της Ρωσίας Αλεξάντρ Καλάσνικοφ και ο διοικητής της Ρωσικής Εθνοφρουράς Βίκτορ Ζόλοτοφ.

Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου των εν λόγω αξιωματούχων στην ΕΕ όπως και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων, σύμφωνα με το πλαίσιο του νέου εργαλείου κυρώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που υιοθέτησε η ΕΕ στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-dpa

Σχετική είδηση:Ρωσία: Θα απαντήσουμε αν οι ΗΠΑ μας επιβάλλουν κυρώσεις για το Ναβάλνι

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος