Δράσεις ψυχαγωγίας για τα παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Ο «Ελληνικός Κόσμος» διοργανώνει τα Σαββατοκύριακα εναλλακτικές δράσεις ψυχαγωγίας και συμμετοχικής δημιουργίας για παιδιά ηλικίας από 3 έως 12 ετών.

Δράσεις ψυχαγωγίας για τα παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Σαββατιάτικα Οικογενειακά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας (3 έως 5 ετών με τους γονείς τους)

«Παίζοντας με τις αισθήσεις»

Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019

Τίποτα δεν μπορεί να φτάσει στον νου, αν δεν περάσει πρώτα από τις αισθήσεις! Μας επιτρέπουν να αντιλαμβανόμαστε εικόνες, ήχους, μυρωδιές, γεύσεις και αγγίγματα. Τις αναγνωρίζουμε και τις ανακαλύπτουμε μία-μία και τις πέντε!

Ο ήλιος λάμπει και ένα ελαφρύ αεράκι χαϊδεύει το μάγουλο. Λίγο πιο κάτω μια γάτα νιαουρίζει και από το σπίτι της γειτόνισσας μοσχοβολάει κανέλα! Τι να μαγειρεύει άραγε; Μήπως να δοκιμάσω; Μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ανακαλύπτουμε τις πέντε αισθήσεις και τη μαγεία του να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας μέσα από αυτές.

 

«Μια μέρα με τον Χουμ και την Νταν»

Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019

Δύο άνθρωποι από κάποια μακρινή εποχή ανοίγουν τη σπηλιά τους και μας υποδέχονται γύρω από τη φωτιά τους. Ακολουθώντας ίχνη, θα μάθουμε μερικά από τα μυστικά τους. Πώς ζούσαν; Τι έτρωγαν; Υλικά όπως η πέτρα και ο πηλός θα μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε την καθημερινότητά τους.

Ο Χουμ και η Νταν μας υποδέχονται στη καθημερινότητα τους που σήμερα φαντάζει μυθική. Ίχνη ζώων μας οδηγούν στην σπηλιά τους για να ανακαλύψουμε μία εστία, πέτρες, βραχογραφίες, κοχύλια, εργαλεία, καρπούς ή αλλιώς τον τρόπο με τον οποίο ζούσαν οι άνθρωποι στα προϊστορικά χρόνια!
Δράσεις ψυχαγωγίας για τα παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Αλεύρι, ζάχαρη, κανέλα… τα κουλουράκια είναι τρέλα!

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019

Πριν από πολλά-πολλά χρόνια, το παιχνιδιάρικο σιτάρι ξεκίνησε ένα μαγευτικό ταξίδι  από το χωράφι στην κουζίνα της γιαγιάς! Εκεί, γνώρισε την ακαταμάχητη ζάχαρη, αλλά και την γοητευτική κανέλα… μεταξύ τους γεννήθηκε μια γλυκιά φιλία που κρατάει γερά μέχρι τις μέρες μας… Εκεί δημιουργήθηκαν, για πρώτη φορά, παραδοσιακά κουλουράκια πλασμένα από μικρά χεράκια, πασπαλισμένα με έμπνευση, αγάπη και νοστιμάδα! Θα τα δοκιμάσετε;

Ακολουθούμε την πορεία του σιταριού από το χωράφι στην κουζίνα μας. Αξιοποιώντας αυτό τον πολύτιμο καρπό της φύσης, μπορούμε να δημιουργήσουμε μαγευτικές, αλλά και γευστικές λιχουδιές.

Πληροφορίες:

  • Ώρα έναρξης: 11:30
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 70 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής ανά πρόγραμμα: 8 ευρώ το παιδί, 4 ευρώ ο ενήλικας (είναι απαραίτητη η συνοδεία ενήλικα)

 

Κυριακάτικα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικού

Μα είναι αυτό ζωγραφική; Ένα διαφορετικό εργαστήρι ζωγραφικής!

Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Ξέχνα τα περιγράμματα, τις ευθείες γραμμές, την συμμετρία και τη λογική! Εδώ αυτοσχεδιάζουμε! Από την τέχνη του πουαντιγισμού, μέχρι την τεχνική dripping του Pollock πειραματιζόμαστε και φτιάχνουμε το δικό μας έργο τέχνης! Πρόχειρα ρούχα, γιατί θα λερωθούμε και θα πολύ θα το χαρούμε.

Αφήνουμε τη φαντασία μας να καλπάσει, αποδεσμευόμαστε από σχήματα και περιγράμματα και δημιουργούμε τα δικά μας ξεχωριστά έργα τέχνης.

Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού
Δράσεις ψυχαγωγίας για τα παιδιά στον «Ελληνικό Κόσμο»

Υλικά και εργαλεία στο εργαστήρι του Φειδία

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Μάρμαρο, χρυσός, ελεφαντόδοντο αρκούν για να δώσει ζωή στα έργα του ο ξακουστός γλύπτης. Ο Φειδίας έκανε «θαύματα»! Θα γνωρίσουμε τον γλύπτη και θα δημιουργήσουμε τα δικά μας έργα, χρησιμοποιώντας την τεχνική decoupage!

Ανακαλύπτουμε αρχικά τα έργα του Φειδία και στη συνέχεια και άλλα σημαντικά γλυπτά του αρχαίου κόσμου από τον 7ο έως και τα  ρωμαϊκά χρόνια. Εξετάζουμε τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα, τις διαφορετικές τεχνικές αλλά και το τι απεικονίζουν.

Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

 

Εκπαιδεύοντας καλούς πειρατές!

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019

Τα συστατικά για μια πετυχημένη συνταγή «πειρατή» είναι το πειρατικό καπέλο, ο ασημένιος γάντζος, μαύρο κάλυμμα στο μάτι και… διάθεση για περιπέτεια! Εμπνεόμαστε από το μαγικό πειρατικό κόσμο και συμμετέχουμε σε δραστηριότητες ετοιμότητας και γρηγοράδας.

Μπορεί ο κόσμος των πειρατών να φαντάζει παραμυθένιος στα αυτιά μας αλλά στην πραγματικότητα οι πειρατές περνούν σκληρή εκπαίδευση για να μπορέσουν να φορέσουν το διακριτικό ενός καλά εκπαιδευμένου πειρατή! Ανακαλύπτουμε μύθους και πραγματικότητες γύρω από την καθημερινή τους ζωή, περνάμε την ανάλογη εκπαίδευση και ετοιμάζουμε τα πλοία μας για μια νέα σημαντική αποστολή.

Για παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ Δημοτικού

Πληροφορίες:

  • Ώρες έναρξης: 12:30 (ώρα προσέλευσης 30 λεπτά πριν την έναρξη).
  • Διάρκεια προγραμμάτων: 90 λεπτά
  • Κόστος συμμετοχής: 8,50 ευρώ

 

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Πειραιώς 254, Ταύρος

Τηλ. 212 254 0000

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος