Διπλωματία και μουσική σ’ ένα κονσέρτο για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS

Για τέταρτη συνεχή  χρονιά, πρέσβεις, διπλωμάτες, μέλη των οικογενειών τους και Έλληνες λυρικοί καλλιτέχνες συναντώνται την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017 και ώρα 20:00, στην αίθουσα Banquet του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, σε μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό την ενίσχυση του έργου των Παιδικών Χωριών SOS.

Το μόνο που άλλαξε αυτή τη χρονιά σε αυτό το μουσικό γεγονός, που έχει γίνει πλέον θεσμός αλλά και μέρος της σκέψης και του ενδιαφέροντος των πρεσβευτών, των διπλωματών και εξαίρετων Ελλήνων λυρικών καλλιτεχνών, είναι η ονομασία αλλά όχι το περιεχόμενο, το πάθος και η ευαισθησία του. Από φέτος, η εκδήλωση ονομάζεται “Diplomats in Concert in Athens”, καθώς περιλαμβάνει όλη τη διπλωματική κοινότητα (πρέσβεις, διπλωμάτες, εργαζόμενους στις Πρεσβείες) και μέλη των οικογενειών της.

Διπλωματία και μουσική σ’ ένα κονσέρτο για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOSΑυτή τη χρονιά συμμετέχουν πρέσβεις και μέλη του διπλωματικού σώματος από Αυστραλία, Αυστρία, Γερμανία, Γεωργία, Ιαπωνία,  Καναδά, Λουξεμβούργο, Μπαγκλαντές, Σλοβακία, Σλοβενία και Τσεχία. Επίσης, συμμετέχουν η σοπράνο Άννα Στυλιανάκη,  ο βαρύτονος Διονύσης Σούρμπης, το Jazz τρίο του Τάκη Φαραζή (John Balikos Jazz τρίο) και οι διακεκριμένοι πιανίστες Ευγενία Βοτανοπούλου, Δημήτρης Γιάκας και ο διεθνούς φήμης Πάνος Καράν.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ακούγονται έργα των Schubert, Vivaldi, Chopin, Rossini, Tchaikovsky, Lehar, Verdi, Puccini, Cahuzac, Νίνο Ρότα, Μίκη Θεοδωράκη και άλλων και η βραδιά θα κλείσει με τη χορωδία, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Αγαθάγγελου Γεωργακάτου.

Τον σχεδιασμό του φωτισμού της βραδιάς και φέτος προσφέρει η διεθνούς φήμης και βραβευμένη με ΕΜΜΥ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004,  Ελευθερία Ντεκώ. Την επιμέλεια και την οργάνωση παραγωγής έχει ο καλλιτέχνης της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Νίκος Τσαούσης.

Τα έσοδα της φετινής εκδήλωσης θα διατεθούν για τον εξοπλισμό ενός σπιτιού SOS στο νέο Παιδικό Χωριό SOS στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Διπλωματία και μουσική σ’ ένα κονσέρτο για την ενίσχυση των Παιδικών Χωριών SOS
Τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη.

Προσκλήσεις για την εκδήλωση διατίθενται μόνο από τα γραφεία των Παιδικών Χωριών SOS, Καρ. Σερβίας 12-14 (1ος όροφος), τηλ. 210-3313661, στην τιμή των 30 ευρώ και περιλαμβάνουν τη δεξίωση, που θα ακολουθήσει μετά την εκδήλωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος