Δήμος Χανίων: Δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ, Ελένη Ζερβουδάκη με την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, για το περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του Κορωνοϊού αλλά και την ανακούφιση των συμπολιτών μας από τα αναγκαία περιοριστικά μέτρα, ήδη από τις 16/03/2020, προχώρησε στις παρακάτω δράσεις:

Δήμος Χανίων: Δράσεις του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής

«Κανένας μόνος του» στα Χανιά: 15240, Τηλεφωνική γραμμή υποστήριξης

Ο Δήμος Χανίων, στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από φροντίδα όπως, σε ευπαθείς ομάδες, σε άτομα τρίτης ηλικίας και άτομα με αναπηρία.
Για το σκοπό αυτό, σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής δημιουργήθηκε τηλεφωνικό κέντρο με επαγγελματίες ψυχικής υγείας του Δήμου Χανίων, οι οποίοι βοηθούν ηλικιωμένους, ηλικιωμένες, άτομα με αναπηρία ή όσους/ες ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και χρήζουν φροντίδας ή εξυπηρέτησης.
Με ένα δωρεάν τηλεφώνημα στο 15240, το προσωπικό του Δήμου αξιολογεί το αίτημα και σε συνεργασία με εθελοντές, δίνει λύσεις σε καθημερινά ζητήματα, όπως την αγορά φαρμάκων, τροφίμων καθώς και την ψυχολογική υποστήριξή τους.
Το κέντρο εξυπηρετεί τους πολίτες καθημερινά από τις 8.00-15:00.

Μεταφορά εργαζομένων για την αντιμετώπιση των επειγουσών αναγκών που προκύπτουν στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής. Συγκριμένα, σταδιακά απασχολείται προσωπικό των παιδικών ή βρεφικών σταθμών, των ΚΑΠΗ και των ΚΔΑΠ του ΔΟΚΟΙΠΠ, καθώς και Φύλακες των γηπέδων για τις ανάγκες διαχείρισης της κρίσης.

Πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”

Νευραλγικό ρόλο στη διαχείριση της κρίσης έχουν τα Προγράμματα Βοήθεια Στο Σπίτι, το προσωπικό των οποίων διαχειρίζεται και τα άτομα εγγεγραμμένα μέλη του (που ανέρχονται σε 709 σε όλο το Δήμο), αλλά και μέρος ατόμων που καλούν στην τηλεφωνική γραμμή απαντώντας στα αιτήματά τους.


ΚΑΠΗ

Αν και η λειτουργία των ΚΑΠΗ έχει ανασταλεί, προσωπικό των ΚΑΠΗ διαχειρίζεται αιτήματα των μελών, είτε για ψυχολογική υποστήριξη είτε για υλική βοήθεια ή κατ’ οίκον φροντίδα.

Συμβουλευτικός Σταθμός ΔΟΚΟΙΠΠ

Τηλεφωνική ψυχολογική υποστήριξη από επαγγελματίες ψυχολόγους καθημερινά με ένα τηλεφώνημα στο 28210- 54650

Κοινωνικό Παντοπωλείο

Ο Δήμος Χανίων εν όψει των νέων δεδομένων που αφορούν τη δημόσια υγεία προχώρησε σε διαφοροποίηση του τρόπου διανομής προϊόντων του κοινωνικού παντοπωλείου για το προσεχές διάστημα. Οι δικαιούχοι θα λαμβάνουν έτοιμες τσάντες με προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης. Με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί ο συνωστισμός των ωφελουμένων στον κλειστό χώρο του παντοπωλείου κατά τις μέρες των διανομών.
Επίσης πραγματοποιείται κατ’ οίκον διανομή σε ευπαθείς ομάδες μετά απο αίτημα στο τηλεφωνικό κέντρο.

Άστεγοι

24ωρη φύλαξη καταφυγίου αστέγων, προμήθεια φαγητού και τις βραδυνές ώρες που δεν καλύπτεται η σίτιση από τα συσσίτια.

Ενίσχυση Φιλόπτωχου Συσσιτίου Σπλάντζιας

Με τρόφιμα και προσωπικό. Προσωπικό του ΔΟΚΟΙΠΠ απασχολείται Κυριακή στη Σπλάντζια και έτσι επιτυγχάνεται η καθημερινή λειτουργία του συσσιτίου.

Παραχώρηση Θεάτρου Μίκη Θεοδωράκη

Με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της 7ης ΥΠΕ Κρήτης για τη διάθεση αιθουσών εκτός νοσοκομειακών χώρων για το έργο της αιμοδοσίας, ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Χανίων «Αγ. Γεώργιος», προχώρησε για τον σκοπό αυτό, στην παραχώρηση του θεάτρου «Μίκης Θεοδωράκης», ένα χώρο ασφαλή για την υγεία τους με ευχάριστο περιβάλλον.

Αίτημα χορηγίας προς όλα τα Σούπερ Μάρκετ του Δήμου Χανίων για την ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου και κατ’ επέκταση των πολιτών του Δήμου.

Προγραμματισμός απολύμανσης των καταυλισμών Ρομά. Διανομή καθαριστικών και ειδών υγιεινής καθώς και τροφίμων.

Κάλεσμα Εθελοντών. Όλη αυτή η προσπάθεια πλαισιώθηκε από το σημαντικό έργο των εθελοντών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα.
Τώρα, παρά ποτέ, οφείλουμε να δείξουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάνθρωπο και όλοι μαζί ενωμένοι να αναδείξουμε τη δύναμη και την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού για το γενικό καλό.
Γι’ αυτό το λόγο όσοι επιθυμούν να συνεισφέρουν με το εθελοντικό τους έργο μπορούν να καλούν στο 2821341612 από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 9.00-14.00.

Η κα. Ζερβουδάκη και το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής στέλνουν το παρακάτω μήνυμα σε όλους τους Χανιώτες: «Είμαστε σε διαρκή επιφυλακή και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστείτε. Καλή δύναμη σε όλους και όλα θα πάνε καλά. Ατομική ευθύνη για το συλλογικό καλό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος