Δεύτερη φορά χιόνια στη Βαγδάτη στα 100 χρόνια

Έναν διαφορετικό πόλεμο βιώνουν οι κάτοικοι της Βαγδάτης  Έσπευσαν να παίξουν χιονοπόλεμο και να τραβήξουν φωτογραφίες σήμερα το πρωί καθώς η πρωτεύουσα του Ιράκ ξύπνησε ντυμένη στα λευκά. Φαινόμενο που συμβαίνει δεύτερη φορά στη διάρκεια ενός αιώνα.

Ο «σφοδρός» χιονοπόλεμος στους δρόμους της Βαγδάτης μαίνεται για πρώτη φορά καθώς πριν 12 χρόνια, το 2008, το χιόνι που έπεσε στη Βαγδάτη έλιωσε αμέσως και πριν από αυτό χιονοπτώσεις είχαν σημειωθεί στην ιρακινή πρωτεύουσα πριν έναν αιώνα. Όμως αυτή τη φορά αρκετά εκατοστά χιονιού κάλυψαν αυτοκίνητα, πεζοδρόμια και φοίνικες.

Οι άνθρωποι που πήγαιναν στις δουλειές τους σήμερα σταμάτησαν τα αυτοκίνητά τους για να παίξουν χιονοπόλεμο ή να τραβήξουν φωτογραφίες.

“Οι χιονοπτώσεις ενδέχεται να συνεχιστούν ως την Τετάρτη με δεδομένες τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες”, δήλωσε ο  διευθυντής της ιρακινής μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Εκτός από τη Βαγδάτη, η ιερή πόλη Κερμπάλα, στο νότιο Ιράκ, ήταν επίσης καλυμμένη με μερικά εκατοστά χιονιού.

Στο βόρειο Ιράκ οι χιονοπτώσεις είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ενώ στο Ιρακινό Κουρδιστάν έχουν ανοίξει ακόμη και κάποια χιονοδρομικά κέντρα. Ωστόσο στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου η θερμοκρασία το καλοκαίρι ξεπερνά τους 50 βαθμούς Κελσίου, το χιόνι είναι κάτι σπάνιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος