Δ. Βίτσας στο Πρώτο: Πολύ καλά έκανε ο κ. Δένδιας και πήγε στην Τουρκία (audio)

Θετικό πρόσημο προσέδωσε στην επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στις σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Κατά την άποψη μου ο κ. Δένδιας έκανε πολύ καλά που πήγε στις πληγείσες περιοχές. Νομίζω ότι έφερε σε προσέγγιση αυτή η έκφραση αλληλεγγύης ακόμα περισσότερο τους δύο λαούς αλλά και τις δύο κυβερνήσεις. Θα έλεγε κανένας ότι δεν ήταν η πονηρή διπλωματία αλλά ήταν η διπλωματία των σεισμών, της ψυχής και της αλληλεγγύης. Και αυτό έχει σημασία», είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

«Ήταν πάρα πολύ συγκινητική η προσφορά, η αλληλεγγύη που επέδειξε συνολικά ο λαός μας. Σε όποιο σημείο γινόταν συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας ξεπερνούσε τα προσδοκώμενα μέσα σε πολύ λίγες ώρες. Αυτό το ξέρω και από τους δήμους στην Δυτική Αθήνα, αλλά και από τη συλλογή βοήθειας προς Τουρκία που έκανε η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είχε τεράστια επιτυχία. Και  έτσι έπρεπε να γίνει. Οι κόντρες με την κυβέρνηση της Τουρκίας υπάρχει πιθανότητα να επανέλθουν, αλλά η αλληλεγγύη που δείχνει ο ελληνικός λαός, ενθυμούμενος δε τι έχει περάσει ο ίδιος, θα έλεγε κανένας βγαίνει μέσα από την ψυχή του», συμπλήρωσε ο πρώην υπουργός.

Τέλος, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι οι πληγείσες από το φονικό σεισμό περιοχές, που είναι πόλεις εκατομμυρίων, θα πρέπει να ανασυγκροτηθούν και υποστήριξε ότι η Ελλάδα διαθέτει την τεχνογνωσία και το δυναμικό να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος