Δ. Πλαστήρα (Δικηγόρος 22χρονης) για τα Πετράλωνα στο Πρώτο: Πώς να ανοίξουν τα στόματα όταν η Πολιτεία αφήνει εκτεθειμένα τα θύματα;

«Από την μία λέμε ανοίξτε τα στόματα και από την άλλη η πολιτεία δεν δρα άμεσα και αφήνει εκτεθειμένους τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται προβαίνουν σε στήριξη θυμάτων και σε καταγγελίες για όσα γνωρίζoυν» δήλωσε η δικηγόρος Δήμητρα Πλαστήρα, η οποία εκπροσωπεί τη μεγαλύτερη από τα τρία αδέρφια, για την υπόθεση του βιασμού των ανήλικων παιδιών στα Πετράλωνα, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 στην εκπομπή «Σε διάδραση» με την Αρετή Μπίτα.

«Πρόβλημά μας είναι οι ρυθμοί με τους οποίους λειτουργεί η δικαιοσύνη και το εάν δρα σωστά. Δεν διατάσσει άμεσα ενέργειες που μπορούν να φέρουν στο φως περαιτέρω αποδεικτικά στοιχεία για ανθρώπους οι οποίοι καταγγέλλονται για ειδεχθείς πράξεις», ανέφερε η δικηγόρος της 22χρονης.

«Έχουμε ακούσει αυτές τις μέρες πάρα πολλές δικαιολογίες, όπως ότι φταίνε οι αντικρουόμενες πραγματογνωμοσύνες ή ότι δεν είχαν δοθεί σωστά κάποια στοιχεία φερόμενων δραστών. Έχουμε ακούσει πολλά πράγματα τα οποία μπορούμε ένα προς ένα να τα αντικρούσουμε. Δεν θα μπούμε όμως σε αυτή τη διαδικασία », συμπλήρωσε η κ.Πλαστήρα.

Η κ. Πλαστήρα επισήμανε ότι η υπόθεση των Πετραλώνων λειτουργεί αποτρεπτικά για να μιλήσουν και άλλα παιδιά που βιώνουν κάτι τέτοιο, αλλά και για ανθρώπους που γνωρίζουν πράγματα για τρίτους και θέλουν να τα καταγγείλουν.

«Αυτή τη στιγμή η υπόθεση της καταγγελίας του 2017 που έγινε με αφορμή τις εξομολογήσεις του σήμερα 17χρονου, βρίσκεται στο στάδιο έκδοσης νέας πρότασης από τον εισαγγελέα και κατόπιν αυτής της αίτησης βουλευμάτος, ενώ η μήνυση που έχει γίνει για τη μητέρα από τα δύο μεγαλύτερα παιδιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή από όσο γνωρίζω στο στάδιο της προανάκρισης» , εξήγησε η δικηγόρος της 22χρονης σε σχετική ερώτηση για το που βρίσκεται σήμερα η πολύκροτη υπόθεση.

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος