Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Βιωματικά διαδραστικά εργαστήρια, διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές, με ανακυκλώσιμα υλικά, αφηγήσεις παραμυθιών, θεατρικό παιχνίδι και ξεναγήσεις περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, την περίοδο των γιορτών!

Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-5 ετών

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά από 2-5 ετών, τα παιδιά μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι και κατασκευές, έρχονται σε επαφή με τον μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία, έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο.

Σάββατο 24/12, 12:00

Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία

Ο αξιολάτρευτος λύκος Ζαχαρίας δεν αγαπάει και πολύ τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς όμως οι φίλοι του που τον αγαπάνε θα τον βοηθήσουν να μπει στο γιορτινό κλίμα. Ένα εργαστήρι με διασκεδαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές και την Κατερίνα Τεπελένα που θα μας ταξιδέψει με τις υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες του βιολιού της.

Τετάρτη 28/12, 12:00

Χιονίζει… του Eric Carle

Το απαλό χιόνι έπεσε και σκέπασε όλα τα ζωάκια! Ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με πολλές χιονισμένες κατασκευές.

Σάββατο 31/12, 12:00 και Πέμπτη 5/1

Μπουναμάδες με μπελάδες της Γιολάντας Τσορώνη-Γεωργιάδη

Ο μικρός μας φίλος Χάρης εύχεται να ήταν ο γιος του Αγίου Βασίλη για να είναι όλα τα παιχνίδια δικά του. Τι συμβαίνει ξαφνικά όταν πραγματοποιείται η ευχή του; Ένα εργαστήρι με πρωτοχρονιάτικες κατασκευές και την Κατερίνα Τεπελένα.

Τρίτη 3/1/2017 12:00  Χιονίζει… του Εric Carle

Το απαλό χιόνι έπεσε και σκέπασε όλα τα ζωάκια!!! Ένα χριστουγεννιάτικο εργαστήρι με πολλές χιονισμένες κατασκευές.

Τετάρτη 4/1 12:00 Τα Χριστούγεννα του λύκου Ζαχαρία

Ο αξιολάτρευτος λύκος Ζαχαρίας δεν αγαπάει και πολύ τα Χριστούγεννα. Ευτυχώς όμως οι φίλοι του που τον αγαπάνε θα τον βοηθήσουν να μπει στο γιορτινό κλίμα. Ένα εργαστήρι με διασκεδαστικές εορταστικές κατασκευές.

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Σάββατο 7/1, 12:00 Ο μεγάλος χνουδωτός της Γιολάντας Τσορώνη -Γεωργιάδη

Ένα χειμωνιάτικο παραμύθι που βοηθάει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την ενσυναίσθηση, την ικανότητα δηλαδή να μπαίνουν στη θέση των άλλων και να προάγουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Με πολλές χειμωνιάτικες κατασκευές.

Κόστος συμμετοχής 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr

Τηλ. 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Αναστασία Ιορδάνη-Ελένη Αντωνοπούλου

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Μαγικά Πειράματα

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών

Για παιδιά 5 έως 8 ετών

Μέσω του εργαστηρίου «Φυσικών Επιστημών» επιδιώκεται η επαφή των παιδιών με τις επιστήμες και την τεχνολογία, μέσα από την ενασχόλησή τους με απλά πειράματα, και με θεματικές ενότητες που τα απασχολούν καθημερινά. Η προσέγγιση όλων των θεμάτων γίνεται με ευαισθησία και με μέσα και τεχνικές, οικείες προς το παιδί και τις αυξημένες ανάγκες του (χρήση εκπαιδευτικού δράματος, χρήση νέων τεχνολογιών, θεατρικό παιχνίδι, κ.λπ.).

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 11:00

Τα ξωτικά της επιστήμης ξαναχτυπούν!

Τα πιο γλυκά σοκολατένια πειράματα ήρθαν για να  σας εκπλήξουν! Η γεύση και η επιστήμη σας περιμένουν στο ίδιο τραπέζι, για να μάθουμε τα μυστικά της τήξης και της πήξης των υλικών, κατασκευάζοντας ταυτόχρονα τα πιο γλυκά σοκολατένια γλειφιτζούρια.

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 11:00

Τα ξωτικά της επιστήμης και το δέντρο της ισορροπίας

Τα μικρά ξωτικά έχουν αρχίσει να κουράζονται από την ένταση των τελευταίων ημερών και οι σκανταλιές τους ταράζουν τον Άγιο Βασίλη που σε λίγο θα ξεκινήσει το πολυπόθητο ταξίδι των παιδιών. Το δέντρο στην κεντρική πλατεία είναι έτοιμο να καταρρεύσει! Ποιος άραγε θα καταφέρει να ισορροπήσει ξανά το ιστορικό Χριστουγεννιάτικο δέντρο; Όλες οι αρχές του STEM (Science Technology Engineering Mathematics) στην υπηρεσία αυτού του εργαστηρίου, σας περιμένουμε…

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 11:00

Ο Μαγνητικός Λαβύρινθος του Αγίου Βασίλη

Κάθε χρόνο ο Άγιος Βασίλης μοιράζει δώρα σε παιδιά κάθε ηλικίας. Tι θα συμβεί όμως όταν τα ξωτικά του αποφασίσουν να τον καθυστερήσουν δημιουργώντας μαγνητικά εμπόδια στην πορεία του; Ένα εργαστήρι γεμάτο επιστημονικές παγίδες, γρίφους και πολύ παιχνίδι σας περιμένει, για να διασφαλίσετε το ταξίδι του γενειοφόρου παππού που αψηφά τη βαρύτητα!

Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Χριστουγεννιάτικα εργαστήρια για παιδιά στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Εργαστήριο χριστουγεννιάτικων κατασκευών για παιδιά 5-10 ετών

Τα παιδιά εξερευνούν τα υλικά και τις τεχνικές ζωγραφικής, πειραματίζονται με το κολάζ, και τις κατασκευές, δημιουργούν χριστουγεννιάτικα αντικείμενα από ανακυκλώσιμα υλικά και μεταμορφώνουν χρηστικά αντικείμενα, καλωσορίζοντας στη ζωή τους τη μαγεία της τέχνης και της δημιουργίας. Στόχος του εργαστηρίου είναι η καλλιέργεια της δημιουργικότητας και της φαντασίας των παιδιών, όπως και η ουσιαστική επαφή με τον χώρο των εικαστικών τεχνών.

Τρίτη 27/12, 12:00, Χριστουγεννιάτικα φύλλα

Στο εργαστήριο  αυτό κατασκευάζουμε  χριστουγεννιάτικα δέντρα ή στεφάνια, αντικείμενα που μπορούν να διακοσμήσουν το σπίτι σας ή και να τα κάνετε δώρο. Ανακυκλώσιμα υλικά, κομμένα ρολά υγείας , χάντρες, πούλιες  υφάσματα,  είναι λίγα από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε, βάζουμε τη φαντασία και δημιουργούμε  παράξενα ελατο-αντικείμενα.

Πέμπτη 29/12, 12:00, Χριστουγεννιάτικα στεφάνια 

Έχεις σκεφτεί ποτέ τι μπορείς να κάνεις με ένα παλιό cd, ή με πολλά μαζί, να τα ζωγραφίσεις, να τα κολλήσεις, να τα μεταμορφώσεις; Εμείς προτείνουμε χαρούμενα, πρωτότυπα στεφάνια, με ανακυκλώσιμα υλικά, πολύ μαγική χρυσόσκονη και μαγικά χριστουγεννιάτικα μυστικά.

Παρασκευή 30/12, 12:00, Μαγικά φώτα

Στο εργαστήριο αυτό δημιουργούμε ένα χειμωνιάτικο τοπίο, έναν χιονάνθρωπο, μια κατασκευή, ένα φωτιστικό, ένα αντικείμενο που θα κοσμεί το δωμάτιό σας ακόμα και εκτός Χριστουγέννων. Χαρτιά κολάζ, χρυσόσκονη, χιόνι, μαγικά φώτα σας περιμένουν εκείνη την ημέρα και ετοιμαστείτε να κλείσετε τα φώτα.

Διάρκεια: 60 λεπτά

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Ελένη Παπαδάκη

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος