Χρέη άνω των €6,3 δις έχουν ρυθμιστεί συνολικά προς Δημόσιο και Ταμεία

Προθεσμία μέχρι τις 7 Οκτωβρίου έχουν οι οφειλέτες σε Δημόσιο και Ασφαλιστικά Ταμεία, για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις δόσεων για την οφειλή του. Στη βελτιωμένη ρύθμιση της εφορίας (που τέθηκε σε ισχύ στις 5 Σεπτεμβρίου) έχουν ενταχθεί περισσότεροι από 128.000 οφειλέτες ρυθμίζοντας συνολικά (κεφάλαιο και προσαυξήσεις) 1,4 δισ. ευρώ.

Οι αιτήσεις για το 1 από τα συνολικά 3 δισ. ευρώ οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία που εντάχθηκαν στη ρύθμιση των έως 120 δόσεων, υποβλήθηκαν εντός της προηγούμενης εβδομάδας.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, η ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες οδήγησε το οικονομικό επιτελείο στην απόφαση να δοθεί η ολιγοήμερη παράταση των 7 ημερών. Σύμφωνα με τον υπουργό, πρόκειται για την πρώτη και μοναδική παράταση με στόχο να διευκολυνθούν οι οφειλέτες που έσπευσαν την τελευταία στιγμή να διακανονίσουν το χρέος τους.

Ειδικά για τα χρέη των μη μισθωτών, όπου παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα στη βεβαίωσή τους λόγω τεχνικών προβλημάτων, το υπουργείο έχει ξεκαθαρίσει ότι αρκεί η αίτηση προς τον ΕΦΚΑ, ως το πρώτο βήμα στη διαδικασία ένταξης, να πραγματοποιηθεί εντός της δεσμευτικής ημερομηνίας, ήτοι τις 7 Οκτωβρίου. Τα υπόλοιπα βήματα μπορούν να γίνουν από τους οφειλέτες μέχρι και το τέλος του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη δόση ή η προκαταβολή, (σε περίπτωση ρύθμισης με προκαταβολή), πληρώνεται στους Φορείς Είσπραξης εντός 3 εργάσιμων ημερών από την ημέρα υποβολής της αίτησης, με την Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής. Οι επόμενες δόσεις πληρώνονται με την ίδια Τ.Ρ.Ο. έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επόμενων μηνών.

Συνολικά, οι οφειλέτες σε Δήμοσιο και Ταμεία έχουν ρυθμίσει χρέη άνω των €6,3 δις, σύμφωνα με τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, οι 370.000 οφειλέτες των Ταμείων έχουν ρυθμίσει ποσά ύψους 3 δισ. ευρώ, ενώ 384.402 οφειλέτες του Δημοσίου έχουν ρυθμίσει περί τα 3,3 δισ. ευρώ καταβάλλοντας ταυτόχρονα και την πρώτη δόση.

Στο σύνολό τους, οι αιτήσεις προς την Εφορία για την ένταξη στις 120 δόσεις είναι 515.526, με ποσό ρύθμισης που φτάνει τα 4,57 δις ευρώ. Το ποσό που έχει εισπράξει μέχρι στιγμής το ελληνικό δημόσιο από όσους έχουν πληρώσει τις πρώτες δόσεις της ρύθμισης αλλά και όσους εξόφλησαν εφάπαξ τα χρέη τους, ανέρχεται στα 325 εκατ. ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος