Χαραλαμπίδης: Η επιμονή Ντι Μάϊο στον Σαβόνα γεννά απορίες και είναι ύποπτη (audio)

Όλοι παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην Ιταλία, δήλωσε ο κ. Ηρακλής Χαραλαμπίδης, καθηγητής ναυτιλιακής και λιμενικής Οικονομίας στο πανεπιστήμιο Εράσμους  του Ρότερνταμ και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Πρίντιζι Ιταλίας.

Ο κ. Χαραλαμπίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή τόνισε ότι το Κίνημα των Πέντε  Αστέρων με τον  Ντι Μάιο επανήλθε με νέα πρόταση, στην οποία περιλαμβάνεται ο καθηγητής Πάολο Σαβόνα, αλλά προτείνεται σε άλλη θέση και όχι αυτή του υπουργού Οικονομίας. Πρόσθεσε ότι η επιμονή ντι Μάιο στο πρόσωπο του Σαβόνα γεννά απορίες και είναι ύποπτη. «Δεν θέλω να κάνω σενάρια συνωμοσίας, αλλά από χιλιάδες οικονομολόγων υπάρχει το ερώτημα γιατί επιλέγεται ένας υπερήλικας, που έχει εκφραστεί σκαιότατα  κατά της Ευρώπης. Όμως και η θέση του Ματέο Σλαβινι της Λέγκας, δεν είναι καθαρή επι του θέματος, αναζητώντας και άλλα ονόματα».

Ο κ. Χαραλαμπίδης επισήμανε ότι το μεγάλο θέμα είναι η στάση της Ιταλίας έναντι της ΕΕ, και ότι εάν είχε γίνει αντιληπτή η πραγματικότητα των συσχετισμών δυνάμεων στην ΕΕ, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. «Ο πρόεδρος της Ιταλίας Ματαρέλα», πρόσθεσε, «με την ωριμότητα που έχει, προσπάθησε να προστατέψει το μέλλον της χώρας. Το Ιταλικό Σύνταγμα έχει τις πρόνοιες για τη διασφάλιση για τη θεσμική σταθερότητας της χώρας, που σημαίνει η απρόσκοπτη προσήλωση της Ιταλίας στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τη ζώνη του Ευρώ».

Ο κ. Χαραλαμπίδης, κατέληξε λέγοντας  ότι «δύο είναι τα σενάρια, να γίνει αποδεκτή η μετακίνηση Σαβόνα σε άλλο υπουργείο και να σχηματιστεί κυβέρνηση και το άλλο να ξαναγίνουν εκλογές, που όμως δεν θέλεις κανείς».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Ευαγγελία Μπαλτατζή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος