Χανιά: Ξενάγηση στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Τη Διαδημοτική Επιχείρηση Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων (Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.) Α.Ε. Ο.Τ.Α. επισκέφθηκαν χθες 120 εκπρόσωποι Υπουργείων και φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης από όλο τον κόσμο (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Σουηδία, Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Κύπρο, Κατάρ, Αίγυπτο, κ.α.), προκειμένου να ξεναγηθούν στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης της Επιχείρησης μετά τον εκσυγχρονισμό του.

Χανιά: Ξενάγηση στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης  και  Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Τους επισκέπτες υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Χανίων και Πρόεδρος της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιπρόεδρος, Γιάννης Κουτράκης, ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Φραγγεδάκης, και υπηρεσιακά στελέχη. Οι επισκέπτες παρακολούθησαν τη λειτουργία της εγκατάστασης, την ανάκτηση υλικών με το νέο σύστημα οπτικών και βαλλιστικών διαχωριστών, ενώ δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τη νέα λειτουργία της μονάδας, αφενός για την επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων και αφετέρου για την επεξεργασία των προδιαλεγμένων ανακυκλώσιμων υλικών.

Οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις θετικές εντυπώσεις τους τόσο για την ορθή και ολοκληρωμένη λειτουργία της μονάδας όσο και για τα νέα έργα εκσυγχρονισμού, που υλοποιήθηκαν και που θα εξασφαλίσουν την πλήρη εναρμόνιση της διαχείρισης των αποβλήτων στην Π.Ε. Χανίων, σύμφωνα με τις επιταγές του νέου Εθνικού Σχεδιασμού και της νέας Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας. Παράλληλα, μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των μελών των αποστολών για τη φιλοσοφία του διαχωρισμού, αφού με τον ίδιο εξοπλισμό σε διαφορετικές βάρδιες γίνεται διαχωρισμός και ανάκτηση των υλικών τόσο από τα σύμμεικτα απορρίμματα, όσο και από τα προδιαλεγμένα ανακυκλώσιμα υλικά.

Χανιά: Ξενάγηση στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης  και  Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Σε δηλώσεις του ο Τάσος Βάμβουκας, επεσήμανε ότι αποδεικνύεται για άλλη μία φορά η σημαντική λειτουργία του εργοστασίου, καθώς επίσης τόνισε την ανάγκη η Πολιτεία, η Περιφέρεια και όλοι οι αρμόδιοι φορείς να κινήσουν γρηγορότερα τις διαδικασίες για τη δημιουργία του Νέου Κυττάρου φιλοξενίας απορριμμάτων, αφού ο Χ.Υ.Τ.Υ. σε επτά μήνες θα έχει κορεστεί.

Χανιά: Ξενάγηση στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης  και  Κομποστοποίησης της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος