Χανιά: Πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου Μουσικών Κρήτης στις Λουσακιές

Πρόταση για τη δημιουργία Μουσείου Μουσικών Κρήτης στο χωριό Λουσακιές του Δήμου Κισσάμου κατέθεσε στη Γ.Γρ. του υπουργείου Πολιτισμού, Μαρία Βλαζάκη, αντιπροσωπεία του δήμου και πολιτιστικών φορέων της περιοχής.

Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Κισσάμου, η πρόταση κατατέθηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με την κ. Βλαζάκη η αντιπροσωπεία από την Κίσσαμο, παρουσία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Βάλιας Βαγιωνάκη, η οποία στηρίζει το όλο εγχείρημα.

Το Μουσείο θα λειτουργεί ως κέντρο μουσικής και χορευτικής παράδοσης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, η σχετική μελέτη αφορά τη δημιουργία ενός σύγχρονου διαδραστικού μουσείου για τη μουσική παράδοση της Κρήτης και ειδικά της περιοχής.

«Η καταγραφή και η παρουσίαση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του μοναδικού πλούτου παράδοσης που διαθέτει η περιοχή είναι στοιχεία που ενισχύουν και ενδυναμώνουν την ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου μοναδικού εγχειρήματος» επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Ο δήμος, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, τον πολιτιστικό σύλλογο και όλους τους φορείς, στηρίζει έμπρακτα τη δημιουργία του, αφού θα αποτελέσει στοιχείο και πηγή πολιτισμού, θα καταγράψει και θα διατηρήσει κομμάτια της τοπικής -και όχι μόνο- ιστορίας, αλλά ταυτόχρονα θα ενδυναμώσει το συγκριτικό πλεονέκτημα για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος