ertnews.gr

Bloomberg: Η συμφωνία του Brexit σε ψηφοφορία- Ελιγμός Μέι ενόψει “ανταρσίας”

04/10 11:14
Bloomberg: Η συμφωνία του Brexit σε ψηφοφορία- Ελιγμός Μέι ενόψει “ανταρσίας”

Η ομάδα της πρωθυπουργού της Βρετανίας  σκοπεύει να θέσει τη συμφωνία για το Brexit σε ψηφοφορία στη Βουλή των Κοινοτήτων, προκειμένου να αποτραπεί εκδήλωση ανταρσίας στο Συντηρητικό Κόμμα, γράφει σήμερα το Bloomberg.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της Ντάουνινγκ Στριτ, τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων θα κληθούν να αποφασίσουν εάν αποδέχονται ή όχι τη συμφωνία ως τις αρχές του Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

Κατά το δημοσίευμα, η Μέι και οι συνεργάτες της θέλουν η τελική συμφωνία για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση να έχει επικυρωθεί από τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου μέσα σε δύο εβδομάδες αφού επικυρωθεί το κείμενο στις Βρυξέλλες που θα περιέχει τους όρους του διαζυγίου.

Η Μέι προέτρεψε χθες το Συντηρητικό Κόμμα να ενωθεί και να υποστηρίξει το σχέδιό της για την αποχώρηση από την ΕΕ, προειδοποιώντας τους εσωκομματικούς της αντιπάλους ότι οι αξιώσεις τους θέτουν το Brexit υπό την απειλή εκτροχιασμού.

Η Mέι κλήθηκε στο δείπνο εργασίας των “27”

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας προσκλήθηκε να μιλήσει στους ομολόγους της των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πριν από το κρίσιμο δείπνο εργασίας που θα έχουν οι “27” στις 17 Οκτωβρίου και θα είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στο Brexit, όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές.

Δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής αν η Μέι θα πάει σε αυτό το δείπνο.

ΠΗΓΗ:Bloomberg,AMΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version