Αυτοκτονία 14χρονου: Καταθέτει σήμερα η μητέρα του – “Ξεσκονίζουν” κινητό και υπολογιστή του παιδιού

Συνεχίζονται οι καταθέσεις στην υπόθεση της αυτοκτονίας του 14χρονου στον Κολωνό. Μέσα από αυτές, το κινητό και τον υπολογιστή του παιδιού, οι αρχές προσπαθούν να βρουν τις απαντήσεις, για το τί έφερε στο σημείο τον έφηβο να βάλει τέλος στη ζωή του. Τραγική φιγούρα η μάνα του, που καταθέτει σήμερα, αφού χθες αποχαιρέτησε το παιδί της.

Επιπλέον έχουν κληθεί να καταθέσουν ο προπονητής του, συμμαθητές του και καθηγητές του από το σχολείο του στα Σεπόλια.

Οι ερευνητές της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος θέλουν να αντλήσουν στοιχεία από το κινητό και τον  υπολογιστή του, για το εάν ο 14χρονος δεχόταν bullying από συμμαθητές του ή από εξωσχολικά άτομα.

Χθες κατέθεσαν δύο συμμαθήτριες και φίλες του 14χρονου, ενώ ήδη έχουν καταθέσει ο πατέρας του, ο αδελφός του και ο διευθυντής του σχολείου.

Η δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος αναμένει τα αποτελέσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων από την εξέταση του κινητού τηλεφώνου του 14χρονου αλλά και από το laptop της οικογένειάς του.

Από μία πρώτη έρευνα που έγινε στο κινητό του δεν φαίνεται να υπάρχει οπτικό υλικό με την καταγραφή της αυτοκτονίας του.

Tην ίδια ώρα που η έρευνα γύρω από τα αίτια της αυτοκτονίας συνεχίζεται με τον σχολικό εκφοβισμό να απασχολεί ιδιαίτερα τις αρχές λόγω πλήθους μαρτυριών,  αξιοσημείωτη είναι η σύλληψη μαθητών από το Γυμνάσιο του 14χρονου που συνεπλάκησαν άγρια με μαθητές άλλου σχολείου σε σχολική εκδρομή. Στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Συνδέσεις” μίλησε η μητέρα ενός εκ των συλληφθέντων παιδιών.

Μητέρα μαθητή από το Γυμνάσιο του 14χρονου: Υπάρχει πολύ μεγάλο bullying στο σχολείο

Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε στη συμπλοκή “βγήκαν μαχαίρια” από δύο παιδιά που απείλησαν μάλιστα με αυτά τον γιό της, ωστόσο υποστήριξε πως το παιδί της “δεν έχει επάνω του μαχαίρια, ούτε έχει συλληφθεί ποτέ στο παρελθόν για οποιαδήποτε αιτία και αναρωτήθηκε γιατί πήγε το παιδί της στο κρατητήριο.

Όπως σημείωσε,  υπάρχει πολύ μεγάλος εκφοβισμός στο σχολείο. “Γίνονται πολύ άγριοι τσακωμοί τόσο μέσα όσο και έξω από το σχολείο. Έχω επέμβει και γω για να τους χωρίσω και οι δάσκαλοι δεν κάνουν τίποτε”

Θυμήθηκε μάλιστα συγκεκριμένο περιστατικό στο οποίο ήταν αυτόπτης μάρτυρας, όπου ένα αδύνατο παιδί που δεχόταν επίθεση από άλλους μαθητές, της ζήτησε να επέμβει για να τον σώσει “Το χτυπάγανε τόσο άγρια που εάν δεν ήμουν εκεί για να επέμβω μπορεί και να τον είχαν σκοτώσει” υποστήριξε.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος