Αυστρία: Πέθανε σε ηλικία 76 ετών ο ηθοποιός Πέτερ Σιμόνισεκ

Ο Αυστριακός κωμικός Πέτερ Σιμόνισεκ ο οποίος έγινε γνωστός με καθυστέρηση στο εξωτερικό για τον ρόλο του πατέρα στην ταινίαΤόνι Έρντμαν” που γνώρισε μεγάλη επιτυχία, πέθανε στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας σε ηλικία 76 ετών.

“Μπορώ να επιβεβαιώσω τον θάνατό του” που επήλθε στη Βιέννη όπου και ζούσε, δήλωσε εκπρόσωπος της αυστριακής ένωσης εθνικών θεάτρων.

Γεννημένος στην Αυστρία στις 6 Αυγούστου 1946, ο Πέτερ Σιμόνισεκ όφειλε τη δημοτικότητά του στο γερμανικό κοινό στην ικανότητά του να ερμηνεύει πολύ διαφορετικούς χαρακτήρες, είτε επρόκειτο για θεατρικά βοντβίλ είτε για το κλασικό ρεπερτόριο του φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ.

Όμως αυτός ο γιος οδοντίατρου εμφανίστηκε αργά κάτω από τα φώτα της ράμπας του παγκόσμιου σινεμά με τον ρόλο του ιδιότροπου πατέρα στην κωμωδία “Τόνι Έρντμαν” της Γερμανίδας σκηνοθέτη Μάρεν Άντε που έλαβε το βραβείο της διεθνούς ένωσης κριτικών στις Κάννες το 2016. H ταινία προβλήθηκε από την ΕΡΤ2,  τον Ιούνιο του 2020.

Την κόρη του στη ταινία αυτή υποδύθηκε η Σάντρα Χίλερ που είχε την τιμητική της στην Κρουαζέτ την περασμένη εβδομάδα καθώς έπαιξε στην ταινία “Ανατομία μιας πτώσης” που έλαβε τον Χρυσό Φοίνικα καθώς και στο”The Zone of Interest” που απέφερε στην ταινία το Μεγάλο Βραβείο του φεστιβάλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος