«Αξύριστα πηγούνια» στο Από Μηχανής θέατρο

Το βραβευμένο θεατρικό έργο «Αξύριστα πηγούνια» του Γιάννη Τσίρου, το οποίο τιμήθηκε με το A’ Βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το ΥΠΠΟ, παρουσιάζεται στο Από Μηχανής Θέατρο σε σκηνοθεσία  Γιώργου Παλούμπη.

Τα «Αξύριστα πηγούνια» είναι ένα ρεαλιστικό, κοινωνικό δράμα με υπαρξιακές και ποιητικές προεκτάσεις. Μέσα από το χιούμορ και το έντονο σασπένς ξετυλίγονται χαρακτήρες «αληθινοί» και οικείοι, με τις αδυναμίες, τις ενοχές, τη γοητεία, τη γελοιότητα, την τρυφερότητα καθώς και τη σκληρότητά τους. Τα μυστικά τους προοδευτικά αποκαλύπτονται και μαζί τους ξετυλίγεται κομμάτι κομμάτι το κουβάρι της ιστορίας μέχρι το καθηλωτικό φινάλε.

«Αξύριστα πηγούνια» στο Από Μηχανής θέατρο

Πρόκειται για άντρες εγκλωβισμένους που ξεγυμνώνονται ψυχικά απέναντι στο αντικείμενο του πόθου τους, γίνονται θύτες μιας γυναίκας αλλά και θύματα της ίδιας τους της αντρικής φύσης. Ανίκανοι να διαχειριστούν το πάθος τους, έρχονται σε επαφή με το κρυμμένο τρομακτικό τους πρόσωπο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Παλούμπης συνεργάζεται για άλλη μία φορά με τον συγγραφέα Γιάννη Τσίρο («Αόρατη Όλγα», Εθν. Θέατρο 2011) και με την εμπειρία του στο ανέβασμα σύγχρονων ρεαλιστικών ελληνικών έργων, επιχειρεί να δημιουργήσει τη συγκεκριμένη ιστορία επί σκηνής. Για τους ιδιαίτερα απαιτητικούς ρόλους, συνεργάζεται με τους ηθοποιούς Αντώνη Κρόμπα και Ηλία Βαλάση, καθώς και με τους Στέλιο Δημόπουλο και Μαρία Νεφέλη Δούκα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ

Τρεις άντρες, υπάλληλοι ενός νοσοκομείου, εργάζονται καθημερινά στην υπηρεσία τους στην υπόγεια πτέρυγα. Από τους πάνω ορόφους δέχονται και στη συνέχεια ταξινομούν, φροντίζουν και φυλάνε προσωρινά ανθρώπους που δεν κατάφεραν να επιζήσουν. Ακολουθούν μια ρουτίνα με τυπικές διαδικασίες. Απόψε όμως «έρχεται» μια γυναίκα να ταράξει τη νεκρή τους πραγματικότητα. Τα μυστικά, οι αποκαλύψεις και οι συγκρούσεις θα φέρουν στο φως τις αδυναμίες και τα ταπεινά τους ένστικτα. Ακολουθεί το έγκλημα, η εκδίκηση, η ενοχή και όταν φτάσει το πρωί δεν θα είναι τίποτα το ίδιο.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Σκηνικά/Κουστούμια: Νατάσα Παπαστεργίου

Σχεδιασμός Φωτισμών: Βασίλης Κλωτσοτήρας

Σχεδιασμός ήχου: Αντρέας Μιχόπουλος

Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

ΠΑΙΖΟΥΝ:

Αντώνης Κρόμπας

Ηλίας Βαλάσης

Στέλιος Δημόπουλος

Μαρία Νεφέλη Δούκα

 

Από Μηχανής Θέατρο

ΚΑΤΩ ΣΚΗΝΗ

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή στις 21:00

Σάββατο στις 18:00

Διάρκεια: 90΄

 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

Kανονικό: 15 €

Μειωμένο (Φοιτητικό/Ανέργων/ΑμεΑ/ Άνω των 65) : 12 €

Ατέλεια (Πέμπτη): 5 €

Τηλέφωνο κρατήσεων : 210 5232097

Από Μηχανής Θέατρο

www.amtheater.gr
Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο
Τηλέφωνο: 210 5232097

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος