Αποκλειστική συνέντευξη του Nick Torrens στην ΕΡΤ

Ένας από τους πιο διάσημους ντοκιμαντερίστες στον κόσμο, ο Αυστραλός σκηνοθέτης Nick Torrens, παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ιστορικού Ντοκιμαντέρ Καστελλορίζου «Πέρα από τα σύνορα» ως πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Αποκλειστική συνέντευξη του Nick Torrens στην ΕΡΤΟ Nick Torrens μιλά στην κάμερα της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Παναγιώτη Τσολιά για τον τρόπο με τον οποίο κατέγραψε τα τελευταία 40 χρόνια τις μεγάλες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές παγκοσμίως, καθώς πολλά από τα ντοκιμαντέρ του, ιδίως τα πιο πρόσφατα, ασχολούνται με την οικονομία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Αναφέρεται στα όρια μεταξύ ιστορικού ντοκιμαντέρ και επιστημονικής ιστορικής έρευνας, την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών στην οπτικοακουστική παραγωγή, καθώς και στις προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι σύγχρονοι δημιουργοί.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει και στην Ελλάδα, καθώς στα τέλη της δεκαετίας του ’60 έζησε επί ενάμιση χρόνο στη χώρα, ενώ σχολιάζει θετικά τη δουλειά των Ελλήνων δημιουργών και μιλά για τις προοπτικές τους στην παγκόσμια οπτικοακουστική αγορά.

Nick Torrens

Ο Nick Torrens είναι ιδρυτικό μέλος και πρώην πρόεδρος του Australian International Documentary Conference. Συγκαταλέγεται στους κορυφαίους δημιουργούς ντοκιμαντέρ στην Αυστραλία, έχοντας δουλέψει σε Αυστραλία, Ασία, Αφρική, Ευρώπη, Η.Π.Α. και Καναδά. Τα έργα του έχουν προβληθεί στα σημαντικότερα κινηματογραφικά φεστιβάλ και σε διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα. Έχει αναλάβει τη δημιουργία ταινιών ντοκιμαντέρ για το αυστραλιανό τηλεοπτικό δίκτυο SBS, κι έχει σχεδιάσει και διευθύνει σεμινάρια για το Australian Film, Television and Radio School. Επίσης, έχει διδάξει θεωρία και πρακτική του ντοκιμαντέρ, έχει προεδρεύσει διεθνών φόρουμ, έχει αξιολογήσει ταινίες για προβολή στην Αυστραλία και διεθνώς. Ακόμα, έχει βοηθήσει ως μέντορας νέων κινηματογραφιστών και έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην καλύτερη συνεργασία μεταξύ δημιουργών ντοκιμαντέρ.

Αποκλειστική συνέντευξη του Nick Torrens στην ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος