Αποκαρδιωτικές εικόνες στην Αττική – Οδοιπορικό της ΕΡΤ (video)

Η αποτίμηση προκαλεί θλίψ. Παράλληλα εντείνονται οι περιπολίες της ΕΛ.ΑΣ και μόνο χθες στις Αφίδνες έγιναν πάνω από 30 προσαγωγές είτε για απόπειρα εμπρησμού, είτε για διαρρήξεις, είτε για είσοδο σε απαγορευμένη ζώνη.

Σε ύφεση είναι η φωτιά στην Ιπποκράτειο Πολιτεία, όπου παραμένουν σε επιφυλακή 215 πυροσβέστες, 159 οχήματα, κι ένα ελικόπτερο ενώ ενισχύθηκαν με δυνάμεις από την Κύπρο, τη Γαλλία και το Ισραήλ.

Χιλιάδες στρέμματα δάσους χάθηκαν στο Τατόι όπου ο Σύλλογος Φίλων Κτήμα Τατοΐου, ανακοίνωσε ήδη πρόγραμμα αναδάσωσης με τίτλο «Κάθε παιδί κι ένα δέντρο».

«Δεν θα ξαναδούν οι Αθηναίοι το Τατόι όπως ήταν πριν από την τεράστια οικολογική καταστροφή», τόνισε ο Βασίλης Κουτσαβλής από τον Σύλλογο Φίλων Κτήμα Τατοΐου, τονίζοντας ότι έπρεπε να έχει γίνει ζώνη πυρασφαλείας.

Κατά τη δεύτερη αναζωπύρωση χάθηκε το υπέροχο δάσος και η φυσιολατρική διαδρομή προς τη λίμνη Κιθάρα, τόνισε ο κ. Κουτσαβλής, συμπληρώνοντας πως δεν έχει καεί ο ναός της Αναστάσεως και το κοιμητήριο.

Τα κειμήλια που φυλάσσονταν σε θερμοδυναμικά κοντέινερ, σώθηκαν, ωστόσο καταστράφηκε ένα κοντέινερ που βρισκόταν κοντά στο ανάκτορο.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση, Ηλίας Κούκος, Ζώης Κακκαβάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος