Αποχώρηση Ρέντσι από το κυβερνών κόμμα – Συνεχίζει τη στήριξη της κυβέρνησης

Στην ίδρυση νέου κόμματος, που θα κινείται στον κεντρώο χώρο, προσανατολίζεται ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι  και γερουσιαστής του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος (PD), όπως αναφέρουν σχετικές πηγές. Στόχος του η διεύρυνση της κοινοβουλευτικής στήριξης που διαθέτει η κυβέρνηση συνασπισμού.

Ο Ρέντσι, ο οποίος ηγήθηκε από το 2014 έως το 2016 μιας κυβέρνησης του PD, είχε οργανικό ρόλο στη δημιουργία του νέου κυβερνητικού συνασπισμού νωρίτερα αυτόν τον μήνα, αφού η ακροδεξιά Λέγκα, με επικεφαλής τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, αποχώρησε από την προηγούμενη συμμαχία της με το Κίνημα 5 Αστέρων με την ελπίδα να προκαλέσει πρόωρες εκλογές.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα la Repubblica, που δημοσιεύεται σήμερα, ο Ρέντσι λέει πως το PD είναι τώρα ένα μάτσο παρατάξεις.

«Φοβάμαι πως δεν θα είναι ικανό να απαντήσει στις επιθέσεις του Σαλβίνι και στη δύσκολη συγκατοίκηση με το Κίνημα 5 Αστέρων», δήλωσε.

«Θέλω να περάσω τους επόμενους μήνες μαχόμενος εναντίον του Σαλβίνι», δήλωσε. «Ο κακός λαϊκισμός τον οποίο αντιπροσωπεύει δεν έχει ηττηθεί».

Η κοινοβουλευτική ομάδα της νέας δύναμης θα δημιουργηθεί αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ο Ρέντσι, προσθέτοντας πως θα τον ακολουθήσουν περίπου 30 βουλευτές.

Το PD έχει 111 έδρες στην κάτω βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου, τη Βουλή των Αντιπροσώπων, και 51 στη Γερουσία.

Ο Γραμματέας του PD Νικόλα Τζινγκαρέτι δήλωσε πως η απόφαση του Ρέντσι είναι ένα σφάλμα. «Λυπούμαστε», έγραψε σήμερα στο Twitter.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος