Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου

Την ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τονίζει με επιστολή της προς την Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή.

Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης του Νοσοκομείου

Στην επιστολή προς τη Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Ελένη Μπορμπουδάκη, η Αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι «τα Νοσοκομεία Χανίων και Ηρακλείου ενισχύθηκαν ήδη με προσωπικό λόγω του Κορωνοϊού, ενώ το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αναμένει ακόμη, παρότι έχει κληθεί να ανταποκριθεί στη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιπτώσεων».

Αναλυτικά η επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη:

“ Κυρία Διοικήτρια,
Όπως γνωρίζετε, η επιδημία του Covid 19, έχει «χτυπήσει» και το Νομό Ρεθύμνου με δύο μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία από το Νοσοκομείο Ρεθύμνου .
Το Νοσηλευτικό ‘Ιδρυμα του Νομού μας, το οποίο είναι αναγκασμένο να λειτουργεί σε πρωτόγνωρες πραγματικά συνθήκες υποστελέχωσης, ιατρικού προσωπικού – έχετε ήδη ενημερωθεί για την ανάγκη ενίσχυσής του με ειδικότητες, όπως παθολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι, γιατροί ΜΕΘ κ.α, – καθημερινά διεξάγει έναν τιτάνιο αγώνα, ώστε να ανταποκριθεί στο ομολογουμένως δύσκολο έργο .
Μάλιστα, προσαρμοσμένο στις απατήσεις της τρέχουσας συγκυρίας το Νοσοκομείο Ρεθύμνου έγκαιρά και παρά τις αδιαμφισβήτητες ελλείψεις του σε προσωπικό, αλλά και υλικοτεχνικές υποδομές δημιούργησε μια καινούρια κλινική για τη νοσηλεία των ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού. Μία νέα δομή, που χρειάζεται να στελεχωθεί αλλά και να λειτουργήσει λόγω της κατάστασης με ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, που είναι χρονοβόρα και ενεργοβόρα για το ελάχιστο και στα όρια της εξάντλησης ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Για την προστασία της δημόσιας υγείας και για να μπορούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Ρεθύμνου να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους με ασφάλεια και αξιοπρέπεια στους συμπολίτες μας χρειάζεται άμεση στελέχωση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου και συγκεκριμένα με γιατρούς και νοσηλευτές, των οποίων την άμεση πρόσληψη σε πανελλήνιο επίπεδο έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.
Διαπιστώνουμε με χαρά ότι τα Νοσοκομεία Χανίων και Ηρακλείου ενισχύθηκαν ήδη με προσωπικό λόγω του Κορωνοϊού, ενώ το Νοσοκομείο Ρεθύμνου αναμένει ακόμη, παρότι έχει κληθεί να ανταποκριθεί στη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων περιπτώσεων.
Η πανδημία, που αναμένεται να μας κρατήσει όλους σε υγειονομική επιφυλακή για αρκετούς μήνες ακόμη, καθώς και τα ανθρώπινα όρια αντοχής των ιατρών και νοσηλευτών του Νοσοκομείου μας, που δοκιμάζονται σκληρά, επιβάλλουν την άμεση ενίσχυση του Νοσηλευτικού μας Ιδρύματος με προσωπικό.
Αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος