ertnews.gr

Ανώτερη η Ιταλία 2-0 το Βέλγιο στο Euro

13/06 21:25
Ανώτερη η Ιταλία 2-0 το Βέλγιο στο Euro

Καλύτερη ήταν η Ιταλία που πήρε το πρώτο ντέρμπι του Euro κερδίζοντας το Βέλγιο με 2-0. Τα τέρματα της «Σκουάντρα Ατζούρα» πέτυχαν ο Τζακερίνι στο 32’ και ο Πελέ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Στο 32’ οι Ιταλοί πήραν προβάδισμα στο σκορ μετά την ασίστ που έβγαλε ο Μπονούτσι στον Τζακερίνι που με υποδειγματικό πλασέ νίκησε τον Κουρτουά για το 1-0.

Οι Βέλγοι βρέθηκαν μια ανάσα από την ισοφάριση στο 53’ με τον Λουκάκου που πλάσαρε τον Μπουφόν αλλά η μπάλα έφυγε μόλις δίπλα από το δοκάρι άουτ. Η «Σκουάντρα Ατζούρα» φλέρταρε με δεύτερο γκολ στο 85’ με τον «κεραυνό» του Ιμόμπιλε που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουρτουά, αλλά το γκολ τελικά ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Πελέ που διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Κίτρινες: Κιελίνι, Μπονούτσι, Εντερ, Μότα

Διαιτητής: Μαρκ Κλάτενμπεργκ (Αγγλία)

Βέλγιο (Μαρκ Βίλμοτς): Κουρτουά, Σιμάν (76΄ Καράσκο), Αλντερβάιρελντ, Βερμέλεν, Βερτόνγκεν, Βίτσελ, Ναϊνγκολάν (62΄ Μέρτενς), Φελαϊνί, Ντε Μπράιν, Αζάρ, Λουκακού (73΄ Οριγκί).

Ιταλία (Αντόνιο Κόντε): Μπουφόν, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Ντε Ρόσι (78΄ Τιάγκο Μότα), Παρόλο, Τζακερίνι, Καντρέβα, Νταρμιάν (58΄ Ντε Σίλιο), Έντερ (75΄ Ιμόμπιλε), Γκρατσιάνο Πελέ

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημήτρης Γιαχανατζής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version