Με ανατροπή, πρώτη η Κροατία 2-1 την Ισπανία (video)

Σούπερ παιχνίδι Ισπανίας-Ιταλίας (ο τελικός της περασμένης διοργάνωσης) προέκυψε στη φάση των «16» του Euro, καθώς η Κροατία νίκησε με ανατροπή του σκορ (2-1) πήρε την πρώτη θέση από τον τέταρτο όμιλο και έστειλε τους «φούριας ρόχας» απέναντι στους «ατζούρι» στο Σεν Ντενί στις 27 Ιουνίου.

Η Ισπανία προηγήθηκε με τον Μοράτα (τρίτο γκολ στη διοργάνωση) στο 7’, η Κροατία ισοφάρισε στο 45’ με τον Κάλινιτς και πήρε τη νίκη στο 87’ με τον Πέρισιτς.

Μόλις στο 7ο λεπτό η Ισπανία βρήκε δίχτυα με τον Φάμπρεγας να πλασάρει τον εξερχόμενο Σούμπασιτς και ο Μοράτα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα 1-0.

Στο 9’ ο Νολίτο έχασε μεγάλη ευκαιρία για να διπλασιάσει, όταν πλάσαρε στην κίνηση μόλις άουτ, αλλά στη συνέχεια οι κροάτες ανέβηκαν και απείλησαν στο 13’ με τον Κάλινιτς (απέκρουσε ο Ντε Χέα). Στο επόμενο λεπτό, ο Ράκιτιτς προσπάθησε να «κρεμάσει» τον Ισπανό κίπερ, αλλά η μπάλα βρήκε πρώτο στο οριζόντιο και ύστερα στο δεξί δοκάρι!

Οι Κροάτες έφτασαν στην ισοφάριση στην εκπνοή του ημιχρόνου με τον Κάλινιτς που με τακουνάκι νίκησε τον Ντε Χέα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1. Η Κροατία στο 57’ έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία, όταν σε κακή έξοδο του Ντε Χέα ο Γεντβάι σούταρε πάνω του, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Πιάτσα έστειλε την μπάλα άουτ με ψαλιδάκι! Η Ισπανία απάντησε στο 67’ με την μόλις άστοχη κεφαλιά του Ράμος στο κόρνερ του Σίλβα. Στο 70’ οι πρωταθλητές Ευρώπης κέρδισαν πέναλτι σε πέσιμο του Σίλβα στη περιοχή, ο Ράμος εκτέλεσε, αλλά νικήθηκε από τον Σούμπασιτς. Σε κόντρα επίθεση στο 87’ ο Κάλινιτς έβγαλε τον Πέρισιτς σε πλάγια θέση στην ισπανική περιοχή κι εκείνος με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Ντε Χέα για το 2-1 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Κίτρινες: Ρογκ, Βρσάλικο, Σρνα, Πέρισιτς

Διαιτητής: Μπιορν Κάιπερς (Ολλανδία)

Κροατία (Άντε Τσάτσιτς): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Πέρισιτς (90΄+ Κράμαριτς), Τσόρλουκα, Γεντβάι, Ράκιτιτς, Σρνα, Μπάντελι, Ρογκ (82΄ Κόβατσιτς), Πιάτσα (90΄+2 Τσοπ), Κάλινιτς.

Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μοράτα (67΄ Αντούριθ), Φάμπρεγας, Ράμος, Χουανφράν, Άλμπα, Σίλβα, Νολίτο (60΄ Σοριάνο).

ΠΗΓΕΣ: ΕΡΤ1, sports.ert.gr

Δημήτρης Γιαχανατζής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος