Αφιέρωμα στον Ennio Morricone από τον Γιάννη Πετρίδη

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο Ιταλό συνθέτη Ennio Morricone παρουσιάζει ο Γιάννης Πετρίδης την Κυριακή 12 Ιουλίου, στις 18:00,  στην εκπομπή «Ο ήχος της οθόνης», που μεταδίδεται από τις συχνότητες του Kosmos 93,6 και 107,0.

Στο ραδιοφωνικό αφιέρωμα ακούγονται αποσπάσματα από όλες τις ταινίες, στις οποίες η μουσική του Morricone ήταν υποψήφια για Όσκαρ, αλλά και άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ταινίες για τις οποίες τη μουσική έχει γράψει ο ίδιος, όπως 1900Cinema Paradiso και Malèna.

Επίσης, ακούγονται σπάνιες διασκευές σε συνθέσεις του Ennio Morricone από ονόματα όπως Yo-Yo-Ma, Eumir DeodatoRoger WatersQuincy JonesHerbie Hancock κ.ά.

Ennio Morricone

Γεννημένος στη Ρώμη, στις 10 Νοεμβρίου 1928, ο Ennio Morricone έλαβε από πολύ νωρίς μουσική παιδεία. Ο πατέρας του, Mario, ήταν τρομπετίστας και ο πρώτος του δάσκαλος μουσικής. Έγραψε τις πρώτες συνθέσεις του, όταν ήταν μόλις έξι ετών. Από τότε δεν σταμάτησε να γράφει μουσική.

Η πορεία του Ennio Morricone περιλαμβάνει ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης, καθιστώντας τον έναν από τους πιο πολύπλευρους, παραγωγικούς και με επιρροή συνθέτες.

Το 2007, ο Ennio Morricone παρέλαβε το τιμητικό Όσκαρ «για τη μαγευτική και πολυπρόσωπη συνεισφορά του στην τέχνη της μουσικής για ταινίες». Είχε προταθεί για άλλα πέντε Όσκαρ την περίοδο 1979-2001. Επίσης, παρέλαβε και το Όσκαρ Καλύτερης Πρωτότυπης Μουσικής το 2016 για τη μουσική της ταινίας Μισητοί 8. Ο Morricone έχει κερδίσει τρία βραβεία Γκράμιτρεις Χρυσές Σφαίρεςέξι BAFTAδύο Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, έναν τιμητικό Χρυσό Λέοντα και ένα Πολικό Μουσικό Βραβείο.

 

Info

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020, ώρα 18:00

«Ο ήχος της οθόνης» – Αφιέρωμα στον Ennio Moricone

Live Streaming: webradio.ert.gr/kosmos

Facebook: https://www.facebook.com/kosmos936

 #Kosmos936   #contemporary_roots_radio

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος