Αντιδράσεις της αντιπολίτευσης για τις αλλαγές στο ΚΕΘΕΑ με ΠΝΠ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει το αυτοδιοίκητο του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, του οποίου η διοίκησή του εκλεγόταν από τη γενική συνέλευση, ενώ η νέα νομοθετική ρύθμιση προβλέπει το διορισμό της από την κυβέρνηση. “Για δόγμα του σοκ” μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση του ΚΕΘΕΑ, ενώ έντονες αντιδράσεις εξέφρασαν το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

«Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς, είναι να εξηγηθεί αυτό και να υπάρχουν οι προβλεπόμενες δημοκρατικές διαδικασίες συζήτησης μέσα στη Βουλή» είπε ο Αλ. Τσίπρας  και αναρωτήθηκε «πώς δικαιολογείται το έκτακτο και το επείγον μιας τέτοιας κίνησης με πράξη νομοθετικού περιεχομένου».

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είχε και ο Γ.Γ της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή. Στην αντιπροσωπεία του ΚΕΘΕΑ μετείχε ο πρόεδρος και ο διευθυντής του Κέντρου αλλά και το σωματείο εργαζομένων του ΚΕΘΕΑ.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε  ότι «το ΚΚΕ θα πρωτοστατήσει όχι μόνο να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και να ενισχυθεί η δράση του με νέες μονάδες, με μόνιμο και επαρκές προσωπικό και πλήρη χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό”. Ενώ επισήμανε ότι “το ΚΚΕ θα στηρίξει τον αγώνα του ΚΕΘΕΑ και των εργαζόμενων του ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου τόσο στο Κοινοβούλιο με πρωτοβουλίες, ήδη κατατέθηκε ερώτηση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά κυρίως με τις δυνάμεις του μέσα στην κοινωνία και τη νεολαία για μια ζωή ελεύθερη από ναρκωτικά».

Στο θέμα του ΚΕΘΕΑ αναφέρθηκε και ο υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλής υπογραμμίζοντας ότι “μόνο ως πράξη αλαζονείας εκ μέρους της κυβέρνησης μπορεί να εκληφθεί η έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που αφορά στη Διοίκηση του ΚΕΘΕΑ”. Ο κ. Πουλής αναφέρει ότι η κυβέρνηση αλλάζει τον τρόπο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ και «ανοίγει θέσεις» για να τοποθετήσει  ημέτερους.

«Το ΚΕΘΕΑ, στην 37χρονη πορεία του, βρίσκεται μπροστά στην υπονόμευσή του από την ίδια την ελληνική κυβέρνηση. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στρέφεται σήμερα κατά του ΚΕΘΕΑ, όχι γιατί αυτό έσφαλε αλλά γιατί υπάρχει αυτόνομα, αυτοδιοικούμενα, αποτελεσματικά», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, σε ανακοίνωσή της.

Η κ. Δούρου εκτιμά ότι το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού είχε «ημερομηνία λήξης» από την περίοδο της αντιπολίτευσης, «όταν πέρυσι, το βράδυ των Χριστουγέννων φωτογραφιζόταν στην πλατεία Βάθη να συνομιλεί με ανθρώπους που είχαν ολοκληρώσει ή ακολουθούσαν πρόγραμμα απεξάρτησης από τα ναρκωτικά».

Το ΚΕΘΕΑ, σύμφωνα με την κ. Δούρου, είναι ένας δημόσιος ελληνικός οργανισμός-πρότυπο στον τομέα της υγείας-κοινωνικής φροντίδας. «Ένα Κέντρο για την αξιοπρέπεια των παιδιών μας, ένα Κέντρο Ζωής, Ένα Κέντρο στο πλευρό των οικογενειών. Το οποίο τώρα απειλείται», όπως τονίζει.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Παντελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος