Α. Εξαδάκτυλος στο Πρώτο: 600.000 πολίτες άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι, θα αρρωστήσουν όλοι – Εμβολιασμός τώρα (audio)

«Έχουν ταυτοποιηθεί 121 κρούσματα μετάλλαξης δέλτα, είναι θέμα χρόνου αυτή να κυριαρχήσει αν δεν συμβαίνει ήδη», τόνισε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη, ο πρόεδρος του πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για να είναι αποτελεσματικά τα περιοριστικά μέτρα θα πρέπει να είναι μαζικά, αυστηρά και θα χρειαστούν χρόνο να αποδώσουν, δεδομένου ότι βλέπουμε αριθμούς πάνω από 2000 κρούσματα, οπότε αν δεν ληφθούν άμεσα δεν υπάρχει νόημα, γιατί η μετάλλαξη κινείται πολύ γρήγορα, εξηγεί ο κ. Εξαδάκτυλος. «Την αύξηση αυτή την περιμέναμε αργότερα, γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα πράγματα κινούνται γρήγορα. Οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να ανησυχούν γιατί θα αναμετρηθούν με την ασθένεια, την ώρα που η κοινωνία είναι ανοιχτή. Υπάρχουν 600.000 άνω των 50 που είναι ανεμβολίαστοι και είναι ενεργά μέλη της κοινωνίας και αυτοί θα αρρωστήσουν όλοι. Δεν θα είναι εύκολη η αναμέτρηση, να εμβολιαστούν τώρα, άμεσα επειγόντως. Ο μόνος δρόμος είναι ο εμβολιασμός, να προλάβουν να αποκτήσουν ανοσία, γιατί θα προκύψουν θάνατοι», λέει χαρακτηριστικά.

Σε σχέση με περιπτώσεις μοναχών και ιερέων που δηλώνουν αρνητές των εμβολίων, ο κ. Εξαδάκτυλος, σημειώνει πως «ο Πατριάρχης, ο Πάπας, ο Αρχιεπίσκοπος, εμβολιάστηκαν. Να συμπεριφέρονται και οι ιερείς, όπως οι ηγεσίες τους και να μην βλέπουν οράματα και δημιουργούν προβλήματα στους ανθρώπους που τους ακούν και ακολουθούν».

Σε σχέση με το ενδεχόμενο επιβολής νέων lockdown ο Πρόδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου διατυπώνει το ερώτημα, πώς θα πει κανείς στους 1.800.000 πολίτες άνω των 50 που εμβολιάστηκαν, «σταματήστε την ζωή σας γιατί το ένα τέταρτο της ίδιας ηλικιακής ομάδας δεν αποφασίζει για τους δικούς του λόγους, να κάνει αυτό που κάνατε εσείς.. πολύ δύσκολα θα ξανασταματήσει η κοινωνία, γι’ αυτό πρέπει να εμβολιαστούν».

Επιπλέον, σημειώνει πως εάν εμβολιαστούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό και στην εστίαση, θα προφυλάξουν τις δουλειές τους και καταλήγει λέγοντας πως «έχουμε όλες τις προοπτικές οι αριθμοί να μας εκπλήξουν δυσάρεστα» κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος