Ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Pride

Σήμερα το απόγευμα ξεκινούν οι εκδηλώσεις του 10ου Thessaloniki Pride και θα κορυφωθούν το Σάββατο 25 Ιουνίου, με τη μεγάλη παρέλαση από το Λευκό Πύργο. Οι φετινές εκδηλώσεις είναι αφιερωμένες στην εκπαίδευση, με κεντρικό σύνθημα «Μάθημα αποδοχής».

«Ζητάμε να μπουν στα σχολεία μαθήματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης και σεμινάρια ελεύθερης έκφρασης για τους μαθητές προκειμένου να επιτύχουμε τη συμπεριληπτική εκπαίδευση», ανέφερε, σε συνέντευξη τύπου, η Φιλομένη Λιάτσα, από την οργανωτική επιτροπή. Στην κατεύθυνση αυτή, σήμερα το απόγευμα, διοργανώνεται στρογγυλή τράπεζα με εκπροσώπους από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και αύριο, στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, εκπαιδευτικοί θα μιλήσουν για τις προκλήσεις στο σχολικό περιβάλλον που αφορούν στην ομο/τρανσοφοβία.

Για το Φεστιβάλ, που βρίσκεται υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης, μίλησε και η αντιδήμαρχος πολιτισμού και τουρισμού, Μαρία Καραγιάννη, σημειώνοντας, ότι είναι αφιερωμένο στην εκπαίδευση, «ώστε να καταπολεμήσουμε την άγνοια και τις κοινωνικές προκαταλήψεις».

Εκτός από τις συζητήσεις, τις ομιλίες και τα εργαστήρια, με θέμα την εκπαίδευση, στο φετινό Thessaloniki Pride διοργανώνονται επίδειξη εσωρούχων και rainbow karaoke, προβολές (animation, φαντασίας, ντοκιμαντέρ), πάρτι, συναυλίες, θεματική ξενάγηση, διαδραστικά παιχνίδια δρόμου, καλλιτεχνικές εκθέσεις, δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης.

«Υπολογίζουμε ότι η συμμετοχή στη μεγάλη πορεία υπερηφάνειας το Σάββατο, 25 Ιουνίου, θα φτάσει τα 15.000 άτομα», εκτίμησε η κ.Λιάτσα, υπενθυμίζοντας, ότι το 2024 η Θεσσαλονίκη θα φιλοξενήσει το EuroPride, που αποτελεί το κεντρικό Pride της Ευρώπης και γίνεται κάθε χρόνο σε διαφορετική πόλη.

Πηγή ΑΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος