Το 1ο Πειραματικό Λύκειο Καρδίτσας και η ΕΣΕΚ προσφέρουν πέλλετ στο κοινωνικό Παντοπωλείο

Μια αξιόλογη προσπάθεια βρίσκεται σε εξέλιξη στην Καρδίτσα. Μαθητές και καθηγητές του 1ου Πειραματικού Λυκείου Καρδίτσας στο πλαίσιο του προγράμματος “μη πετάς το καύσιμό σου”, και ευαισθητοποιούμενοι για την προστασία του περιβάλλοντος αποφάσισαν να συνεργαστούν με την Ενεργειακή Εταιρεία Καρδίτσας. Υλοποιούν δράσεις συλλογής υπολειμματικού καφέ για την παραγωγή πέλλετ.

Ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Καρδίτσας κ. Θεοδωρόπουλος υπέβαλε σχετικό αίτημα και το προϊόν που θα παραχθεί θα διατεθεί δωρεάν σε ευάλωτα ωφελούμενα νοικοκυριά του δήμου. Σήμερα δόθηκε συνέντευξη τύπου στο δημαρχείο Καρδίτσας από τους εμπλεκόμενους.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Τσιάκος αναφέρθηκε στο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του δήμου και της ΕΣΕΚ, για την αξιοποίηση της υπολειμματικής βιομάζας του δήμου, όπως τα αστικά κλαδέματα για την παραγωγή καύσιμης ύλης σε μορφή στερεών βιοκαυσίμων. Στο πλαίσιο της συνεργασίας αυτής εντάσσεται και η πρωτοποριακά πανελληνίως παραγωγή πελλετών από υπολειμματικό καφέ και ξύλο, με το οποίο θερμαίνεται πιλοτικά το νηπιαγωγείο Καλλιφωνίου.

Ο κ. Τσιάκος μιλώντας για τη νέα προσπάθεια, τόνισε ότι τέτοιου είδους δράσεις συμβάλλουν στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και συνεχάρη την προσπάθειά τους και την πρωτοβουλία τους

Ο κ. Θεοδωρόπουλος ευχαρίστησε το Λύκειο και την ΕΣΕΚ για την πρωτοβουλία τους, μέσω της οποίας θα διατεθεί ένας τόνος πέλλετ που θα δοθεί σε ωφελούμενους του κοινωνικού παντοπωλείου.

Η Διευθύντρια Λυκείου κ. Καμπόση, και οι υπεύθυνοι καθηγητές του προγράμματος, «Μην πετάς το καύσιμό σου», ο Υποδιευθυντής κ. Τσίνας και ο κ. Γεννάδιος εξέφρασαν την χαρά τους για την στήριξη των τοπικών φορέων στη συγκεκριμένη δράση, η οποία εντάσσεται στην ανάπτυξη της ιδέας της κυκλικής οικονομίας και της εξοικονόμησης ενέργειας, και συμβάλλει και στην εξωστρέφεια του σχολείου.

Το μέλος του ΔΣ της ΕΣΕΚ κ. Φιλίππου αναφέρθηκε στην Ενεργειακή Κοινότητα Καρδίτσας, που αποτελεί πρωτοβουλία πολιτών και δομών της Καρδίτσας, καθώς και στο πρωτοποριακό καύσιμο που παράγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος