Συνάντηση της ΠτΔ με τον Πρόεδρο της Μάλτας: Στο επίκεντρο διμερείς σχέσεις, μεταναστευτικό και τουρκικές προκλήσεις

Array

Στη Μάλτα βρίσκεται η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της χώρας Τζορτζ Βέλλα, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της 17ης Άτυπης Συνόδου των Αρχηγών Κρατών της Ομάδας Arraiolos στη Βαλέτα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων, το μεταναστευτικό, αλλά και οι τουρκικές προκλήσεις.

Οι δύο Πρόεδροι τόνισαν την αμοιβαία επιθυμία για ενίσχυση και εμβάθυνση των ήδη καλών σχέσεων Ελλάδας και Μάλτας και αναφέρθηκαν στις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Χαρακτηριστικά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «η Μεσόγειος πρέπει να αποτελεί θάλασσα ειρήνης και ευημερίας και όχι πεδίο εργαλειοποίησης του ανθρώπινου πόνου από την Τουρκία».

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου έκανε ειδική αναφορά στα δύο πρόσφατα πολύνεκρα ναυάγια που έγιναν στο Αιγαίο και υπογράμμισε την ανάγκη για κοινή ευρωπαϊκή δράση, ώστε να καταπολεμηθούν τα κυκλώματα διακινητών για να αποφευχθούν παρόμοια τραγικά περιστατικά στο μέλλον.

Επίσης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τον Πρόεδρο Βέλλα για την εμπρηστική ρητορική και τον προκλητικό αναθεωρητισμό που συστηματικά προβάλλει η τουρκική ηγεσία, επιδιώκοντας την κλιμάκωση της έντασης με την Ελλάδα.

Αποστολή – ΕΡΤ: Κάτια Αντωνιάδη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος