Πρωτοβουλία για την κρουαζιέρα αναλαμβάνει ο ΟΛΒ

Ανάγκη εμπλουτισμού προγράμματος ψυχαγωγίας επιβατών κρουαζιερόπλοιων

Την Τρίτη 2 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου σύσκεψη για το θέμα της κρουαζιέρας που συγκάλεσε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου με προσκεκλημένους εκπροσώπους του δήμου Βόλου, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

“Κυρίως θα συζητήσουμε την παρουσίας στη γενική συνέλευση της Met Cruise όλων των λιμανιών της Μεσογείου, όπου θα συμμετέχουν και εκπρόσωποι εταιρειών κρουαζιέρας και θα γίνει στην Κέρκυρα στο τέλος Μαΐου του 2023 για να οργανωθούμε για το 2025”, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ, Σωκράτης Αναγνώστου, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου.

Πρωτοβουλία για την κρουαζιέρα αναλαμβάνει ο ΟΛΒ

Ο κ. Αναγνώστου είχε πολλές συναντήσεις με εταιρείες κρουαζιέρας στα Ποσειδώνια 2023 στη Θεσσαλονίκη με στόχο να αυξηθούν οι αφίξεις στο λιμάνι του Βόλου. “Υπάρχει διάθεση να έλθουν στο Βόλο πρέπει όμως και εμείς να αυξήσουμε τους προορισμούς που θα επισκεφθούν. Ένα πολύ σημαντικό θέμα που που τέθηκε είναι το τραινάκι του Πηλίου που θα πρέπει αυτά τα 120-150 άτομα που μπορεί να μεταφέρει, να τον κάνει όταν έρχεται κρουαζιερόπλοιο, και έχουν προπληρωθεί τα εισιτήρια μέσα στο κρουαζιερόπλοιο. Έχω έλθει αρκετές φορές σε επαφή με τον ΟΣΕ για το θέμα αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανταπόκριση. Και οι τουριστικοί πράκτορες όμως που πωλούν αυτές τις εκδρομές μπορούν να το κάνουν. Αυτή τη στιγμή προσφέρονται δύο εκδρομές, μία προς Μετέωρα και μία προς Πορταριά-Πήλιο. Και οι υπόλοιποι μένουν στην πόλη. Πρέπει να δώσουμε και άλλες διεξόδους στους ανθρώπους των κρουαζιερόπλοιων”, τόνισε. Επιπλέον ανέφερε ότι ο ΟΛΒ ετοίμασε και παρουσίασε στην έκθεση αλλά θα αποστείλει και στις εταιρείες κρουαζιέρας στο πλαίσιο προβολής της Μαγνησίας. “Η κρουαζιέρα δεν αποτελεί σημαντικό όφελος για το λιμάνι αλλά για ολόκληρη την περιοχή”, τόνισε ο κ. Αναγνώστου.

Η μεταφορά του σκραπ

Προχωρά κανονικά η εργολαβία για τη μεταφορά του σκραπ στην τρίτη προβλήτα. Τα έργα στην προβλήτα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του φθινοπώρου του 2023 και μετά να γίνει η μεταφορά του σκραπ. “Ελπίζω να μην έχουμε καθυστερήσεις, αλλά ήδη εμείς φροντίσαμε και πήραμε παράταση μέχρι και το Μάιο του 2024, όμως θα επιθυμούσαμε όλα να γίνουν στο πλαίσιο του αρχικού προγραμματισμού”, εξήγησε ο κ. Αναγνώστου.

Το πάρκο στον Άγιο Κωνσταντίνο

Μετά τις εκλογές αναμένεται να γίνει η νομοθετική ρύθμιση για την παραχώρηση του πάρκου του Αγίου Κωνσταντίνου από το ΤΑΙΠΕΔ στο δημόσιο και στη συνέχεια στο δήμο Βόλου, ανέφερε ο κ. Αναγνώστου. “Η μεταβίβαση άργησε τραγικά. Αν και έφυγε τυπικά από μας, εντούτοις ακόμη εμείς το φωτίζουμε και το καθαρίζουμε και τώρα προσπαθούμε να συνεννοηθούμε με το δήμο Βόλου, τουλάχιστον να αναλάβει το θέμα του πρασίνου διότι εμείς δεν έχουμε σχετικές υπηρεσίες, αλλά η όποια παρέμβαση μπορεί να γίνει μέσω εργολάβου, σε μια περίοδο που το καθεστώς ιδιοκτησίας είναι στον “αέρα”. Ελπίζουμε ο δήμος να ανταποκριθεί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος