Πρόεδρος Εργαζομένων Θριασίου στο Πρώτο: Τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να γίνουν νοσοκομεία μιας νόσου (audio)

Ασφυκτικές συνθήκες στα δημόσια νοσοκομεία δημιουργεί η πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας λόγω διασποράς του κορονοϊού στην κοινότητα.
Μια ανάλογη πραγματικότητα περιγράφει στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 & 105,8 https://webradio.ert.gr/proto/ , στην εκπομπή “Μένουμε Πρώτο” και την Έλενα Καραγιάννη ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μανώλης Βαρδαβάκης.
Αφορμή στάθηκε η καταγγελία των εργαζομένων για νοσηλεία τριών covid ασθενών σε conteiner στην αυλή του νοσοκομείου και για την απειλή για τη ζωή τους έξι ασθενών, με άλλες παθήσεις, που χρειάστηκε να διασωληνωθούν και παρέμειναν εκτός ΜΕΘ λόγω έλλειψης κλινών.

Είναι ενδεικτικό, ότι ένα χρόνο πριν, στις 14 Νοεμβρίου, νοσηλεύονταν 38 ασθενείς με covid, ενώ σήμερα νοσηλεύονται 55, αυξημένοι κατά 40-45% και ενώ είμαστε ακόμη στον Νοέμβριο, με ορατό τον κίνδυνο, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα, τα νοσοκομεία να μετατραπούν σε νοσοκομεία αποκλειστικά μιας νόσου. Αυτό που προτείνουν είναι, μεταξύ άλλων, να ανοίξουν τα 13 κλειστά νοσοκομεία και να επιταχθούν ιδιωτικές κλινικές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος