Πολιτική αντιπαράθεση: Στο επίκεντρο η συμφωνία με την Γερμανία για τα τεθωρακισμένα – Το κύμα ακρίβειας

Σε δύο μέτωπα επικεντρώνεται η πολιτική αντιπαράθεση. Ακρίβεια και συμφωνία με τη Γερμανία για αποστολή τεθωρακισμένων οχημάτων του ελληνικού στρατού στην Ουκρανία, με αντάλλαγμα από το Βερολίνο γερμανικών τεθωρακισμένων στην Ελλάδα, πυροδοτούν διαξιφισμούς ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση.

[iframe src=”https://www.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2022/tv/news-themata-maios/20220601-DELTIO2100-POLITIKO.mp4&bgimg=https://www.ert.gr/themata/photos/2022/20220601-DELTIO2100-POLITIKO.jpg”

Aυτά που δίνουμε δεν απομειώνουν, αλλα αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές δυνατοτητες της χώρας επισημαίνει η κυβέρνηση. Όπως είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη για τα τεθωρακισμένα “Θα αντικατασταθούν με οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας”

“Γινόμαστε πιόνι στη γεωπολιτική σκακιέρα άλλων δυνάμεων” σημείωσε ο Αλεξης Τσιπρας.

Η κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για όλες τις πτυχές της εν λόγω συμφωνίας, την οποία ο κ. Μητσοτάκης αποσιώπησε, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

“Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο Άμυνας οφείλουν άμεσα να δώσουν εξηγήσεις” τονίζει το ΚΚΕ.

“Την ώρα που η τουρκική απειλή αυξάνεται, είναι αδιανόητο να στερηθούν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έστω και μία σφαίρα” αναφέρει η Ελληνική Λύση.

Ερώτηση στον πρωθυπουργό κατέθεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ζητώντας να τοποθετηθεί η κυβέρνηση αν συντάσσεται με τον στόχο των ΗΠΑ, όπως λέει, για πολυετή πόλεμο στην Ουκρανία.

Το ράλι των ανατιμήσεων και η ακρίβεια στα καύσιμα βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης με την αντιπολίτευση να μιλάει για αδράνεια της κυβέρνησης που απαντά ότι στο κύμα της ακρίβειας βρίσκεται με σχέδιο στο πλευρό των πολιτών.

“Στην επίθεση της ακρίβειας, που έρχεται απ΄έξω παίρνουμε μέτρα χωρίς επιβάρυνση με νέους φόρους” δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Η κυβέρνηση δεν μπορεί και δεν θέλει να κάνει παρεμβάσεις για την ακρίβεια, δήλωσε η βουλευτής και τομεάρχης οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Aχτσιόγλου, μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις”  και επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει ρύθμιση στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και των πετρελαιοειδών.
“Είμαστε πρώτοι στην χονδρεμπορική, όπως ξέρετε, θα έπρεπε να έχει υπάρξει εδώ και μήνες παρέμβαση στην αγορά, ώστε να υπάρξει πλαφόν στη χονδρική τιμή του ρεύματος και στη λιανική και πλαφόν στα κέρδη των εταιριών που συσσωρεύουν υπερκέρδη όλη αυτή την περίοδο” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Tις επιπτώσεις στις τιμές των καυσίμων μετά την απόφαση της ΕΕ για εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο ανέδειξε ο τομεάρχης ενέργειας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και καθηγητής Ενεργειακής Πολιτικής στο Μετσόβειο, Χάρης Δούκας μιλώντας στην ΕΡΤ και επισήμανε ότι πολλές χώρες όπως η Γαλλία έβαλαν πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας.

Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος